Mobile menu

Handenur Şahin FIDE Engelliler Online Kupasında Yarıştı

5. gun-17FIDE Engelliler Komisyonu tarafından düzenlenen 1. FIDE Engelliler Online Kupası, 21 Mayıs 2020 tarihinde düzenlendi. Özel davet ile çağırılan 28 ülkeden 38 sporcunun yarıştığı turnuva Playchess platformu üzerinden 10+5 zaman kontrolü ve 5 tur üzerinden oynandı. Turnuvada ayrıca 1 GM, 7 IM, 2 WIM, 9 FM, 1 WFM ve 1 WCM olmak üzere 21 unvanlı sporcu mücadele etti.

Turnuvanın ilk turunda Ermeni sporcu FM Sargis Sargissyan ile oynayan Handenur Şahin dengelerin çok bozulmadığı maçtan beraberlik ile ayrıldı. 2. turda ise turnuvayı 4. sırada tamamlayan Rus sporcu Denis Palin ile karşılaşan sporcumuz bu maçtan puansız ayrıldı. Sonraki iki turda ise önce Çinli sporcu Guohui Huang, sonrasında is Moldovyalı sporcu IM Viktor Panush ile karşılaşan Handenur Şahin bu iki maçtan da galip gelmeyi başardı. Turnuvanın final turunda ise Çek sporcu FM Vit Valenta ile karşılaşan sporcumuz bu maçtan ise yarım puan ile ayrılarak turnuvayı 3 puan ile genel kategoride 13. sırada tamamlarken, kadın sporcular arasında 2. sırada yer aldı.

Geçirdiğimiz şu zor günlerde böylesine kuvvetli bir uluslararası organizasyonda ülkemizi temsil eden Handenur Şahin’e teşekkür ediyoruz.

Chess-Results : http://chess-results.com/tnr527179.aspx?lan=8