Mobile menu

KAMUOYU DUYURUSU

bir balk ekleyinTürkiye Satranç Federasyonu olarak tüm dünyayı etkisi altına alan küresel Covid-19 salgını sürecinde, ‘‘Önce sağlık’’ yaklaşımı ile çalışmalarımızı yürüttük. Ülkemiz ve milletimiz olarak, devletimizin almış olduğu önlemler sayesinde ciddi bir mücadele örneği sergiledik.

Gelinen süreçte Sağlık Bakanlığımız Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın almış olduğu kararlara istinaden 2019 - 2020 etkinlik takviminde yer alan faaliyetlerimize ara vermek durumunda kalınmıştı. Bunun yanı sıra Dünya Satranç Federasyonu (FIDE) ve Avrupa Satranç Birliği (ECU) 2020’de yapılması planlanan birçok uluslararası organizasyonu erteleme kararı almıştı.

Türkiye Satranç Federasyonu olarak Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile görüşmelerde bulunulmuş, Sağlık Bakanlığımız Bilim Kurulunun önerileri dikkate alınmış, Türkiye Satranç liglerinde yer alan satranç kulüplerinden görüş istenilmiştir. Bu kapsamda Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi, Türkiye Satranç Birinci Ligi, Türkiye Satranç İkinci Ligi ve İl Yöre müsabakaları ve Kulüpler Şampiyonasına katılacak kulüplerden toplamda 108 kulüp görüş iletmiş olup bu kulüplerden; 104’ü bu sene liglerin yapılmaması yönünde görüş bildirmiş, 1 kulüp oynamak istediğini, 2 kulüp ise alınacak kararlara uyacaklarını, 1 kulüp ise farklı formatta olur ise yarışabileceklerini belirtmiştir. Bununla birlikte Federasyonumuz Sağlık Kurulunun müsabakaların yapılmaması yönündeki tavsiye raporu doğrultusunda, Federasyonumuz Yönetim Kurulu tarafından gerekli değerlendirmeler yapılmış ve 2019 - 2020 etkinlik takviminde yer alan 2020 İl Yöre yarışmaları, 2020 Türkiye Kulüpler Şampiyonası, 2020 Türkiye Satranç İkinci Ligi, 2020 Türkiye Satranç Birinci Ligi ve 2020 Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi müsabakalarının 2020 yılı içinde yapılmamasına, bu yıl düzenlenmeyecek olan satranç liglerinin önümüzdeki yıl tüm haklar saklı kalmak kaydıyla gerçekleştirilmesine karar verilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Türkiye Satranç Federasyonu