Mobile menu

Akdeniz Takım Oyunlarında İlk Hafta Sona Erdi

adsz tasarm 40Akdeniz Satranç Birliği, FIDE tarafından düzenlenen “Koronavirüsü Mat Et” projesi kapsamında düzenlenen Akdeniz Takım Oyunları’nda ilk hafta sona erdi. Lichess’in “Team Battle” formatında Cuma günü 1+0, Cumartesi günü 3+2 ve Pazar günü de 10+5 zaman temposu üzerinden oynanan 3 turnuvada federasyon takımımız toplamda 2 birincilik ve 1 ikincilik elde etti.

Cuma günü aldığımız şampiyonluğun ardından Cumartesi günü 3+2 zaman temposunda 2 saatsüren turnuva ile devam etti. Mısır, Hırvatistan, Kuzey Makedonya, Monaco, Cezayir, Andorra, Lübnan, Kıbrıs ve San Marino ile mücadele ettiğimiz B Grubunda oldukça kuvvetli bir kadroya sahip Mısır takımının ardından 397 takım puanı ile 2. sırada turnuvayı tamamladık. Takımımızda 57 puan ile Ataberk Türkmen en çok puanı toplayan sporcu olurken genç yeteneklerimiz FM Alparslan Işık 49 puan ve FM Kayra Kamer 43 puan ile takımımızı sırtlayan diğer sporcular oldular.

 

Pazar günü ise 10+5 zaman temposu ve 2 buçuk saat süren Hızlı turnuva oynandı. Bu sefer Mısır, Hırvatistan, Kuzey Makedonya, Fas, Kosova, Tunus, Suriye, Malta ve San Marino ile B grubunda yarışan takımımız turnuvayı 514 puan ile 1. sırada tamamladı. Bu turnuvada ise takımımız ilk 7 sırada 5 tane sporcu bulundurarak turnuvayı adeta domine etti. 67 puan ile turnuvayı 1. sırada bitiren İlkay Koç ile 63 puan ile 2. sırada bitiren 2020 Türkiye Kupası Şampiyonu FM Ataberk Eren takımımıza şampiyonluğu getiren sporcular oldular.

Turnuvada ülkemiz adına yarışan bütün sporcularımızı tebrik ediyoruz, ileride oynanacak olan turnuvalarda başarılar diliyoruz.

Haber: Mert Tırak

blitz rapid