Mobile menu

FIDE Online Olimpiyatı Başlıyor

adsz tasarm 81Koronavirüs pandemisi sürecinde çevrimiçi satranç turnuvalarına ilgi gösteren satrançseverleri bir hayli satranca doyuracak FIDE Online Olimpiyat 22 Temmuz’da başlıyor. Sıra dışı bir formatta düzenlenecek olan rapid turnuvada 163 ülke takımı mücadele edecek. Ulusal takımımız başlangıç rating sıralamasında 13. sırada bulunuyor. Turnuvaya ikinci grupta başlayacak olan takımımız bu gruptaki maçlarını 14 - 16 Ağustos tarihlerinde oynayacak.

Şampiyonada mayıs ayında düzenlenen Avrupa Online Bireysel Şampiyonası’na benzer bir format uygulanacak. Farklı coğrafi bölgelerden ulusal takımlar, kuvvet sıralaması gözetilerek 5 farklı grupta yarışmaya başlayacaklar. Bulunduğu grupta mücadeleyi ilk 3 sırada tamamlayan takımlar bir üst grupta yarışma hakkı kazanacak. Grup mücadeleleri tamamlandıktan sonra turnuvanın ikinci aşaması olan Playoff safhasına 12 takımla geçilecek ve dereceler belirlenecek.

Takım kompozisyonuna gelindiğinde bir maçta her takımdan 6 sporcu mücadele edecek. Bu 6 masanın en az ikisinin kadın sporcu, en az birinin 20 yaş altı kadın sporcu ve en az birinin daha 20 yaş altı sporcu olma zorunluluğu var. Kaptanlığını uluslararası ustamız Oğulcan Kanmazalp’in üstlendiği milli takımımızın kadrosu şu şekilde: GM Dragan Solak, GM Vahap Şanal, IM Ekaterina Atalık, WGM Betül Cemre Yıldız Kadıoğlu, IM Cem Kaan Gökerkan, WIM Sıla Çağlar, GM Emre Can, GM Cemil Can Ali Marandi, WGM Kübra Öztürk, IM Deniz Özen ve WFM Ece Özbay.

Satranç severler önümüzdeki 40 gün boyunca Rusya, Çin ve ABD’nin başı çektiği çok güçlü satranç ekollerinin amansız mücadelesine tanık olacaklar. Amerika Birleşik Devletleri’nin süper yıldızları Fabiano Caruana ve Hikaru Nakamura’dan yoksun bir kadroyla turnuvaya katıldığını göz önünde bulundurursak şampiyonanın zirve mücadelesinin en büyük adayları şüphesiz Rusya ve Çin olacak. Zira iki ülke de tam kadro denebilecek ekiplerle katılım gösteriyor. Bireysel performansları merak edilen yıldızlar arasında yarım kalan adaylar turnuvasında boy gösteren Ding Liren, Alexander Grischuk ve Ian Nepomniacthci de bulunuyor.

Sporcularımıza canı gönülden başarılar dileriz. 

Olimpiyat ile ilgili haberler için tıklayınız.

Turnuva sayfası için tıklayınız.

Katılan ülkeler ve grupları için tıklayınız.

Katılan takımların oyuncu listeleri için tıklayınız.

Haber: Mert Tırak

 

adsz tasarm 81