Mobile menu

Türkiye ve Azerbaycan Sporcuları Dostluk Maçında Buluşacak

dostluk macTürkiye ve Azerbaycan arasındaki kadim dostluk satranç masasına taşınıyor. Kardeş ülkeler, FIDE Online Satranç Olimpiyatı öncesinde dostluk maçında bir araya geliyor.

Türkiye ve Azerbaycan’ın ünlü ve başarılı satranç sporcuları, FIDE Online Satranç Olimpiyatı öncesinde dostluk maçında buluşacak. Türkiye Satranç Federasyonu’nun(TSF) Azerbaycan Satranç Federasyonu ile ortaklaşa düzenlediği turnuva, 8 - 10 Ağustos tarihleri arasında online olarak gerçekleşecek.

Türk Milli Takımı, iki ülke arasında yapılacak dostluk maçına güçlü sporcular GM Dragan Solak, GM Cemil Can Ali Marandi, IM Cem Kaan Gökerkan, GM Emre Can, IM Deniz Özen, IM Ekaterina Atalık, WIM Sıla Çağlar ve WFM Ece Özbay ile çıkacak.

Azerbaycan takımında ise dünya sıralamasında 9’ncu olan GM Teimour Radjabov ve 11’nci olan GM Shakhriyar Mamedyarov’un yanı sıra, IM Gunay Mammadzada, IM Gulnar Mammadova, GM Vugar Asadli, WGM Khanim Balajayeva, GM Rauf Mamedov, GM Gadir Guseinov, WGM Turkan Mamedjarova, WGM Ulviyya Fataliyeva, IM Aydin Suleymanli ve WFM Govhar Beydullayeva mücadele edecek.

 

Turnuvada sporcular iki genel masada, iki kadın masasında ve 20 yaş altı genel ve kadın masada mücadele edecek. Kazananın ve kaybedenin olmayacağı dostluk maçında, sporcular Satranç Olimpiyatı öncesinde önemli bir hazırlık maçına imza atmış olacak.

“DOSTLUK VE KARDEŞLİK KAZANACAK”

Kardeş ülke Azerbaycan ile yapılacak turnuva öncesinde TSF Başkanı Gülkız Tulay’dan da dostluk mesajı geldi. “Türkiye ve Azerbaycan arasındaki birlik ve kardeşlik her şeyin üstündedir. Kadim dostluk bağları ve kardeşlik ilişkileri ile bağlı olduğumuz Azerbaycan ile FIDE Online Satranç Olimpiyatı öncesinde dostluğun ve kardeşliğin kazanacağı bir turnuvada bir araya geleceğimiz için çok mutluyuz.” diyen Tulay şu mesajları verdi:

“TSF olarak pandemi sürecinde çok sayıda online turnuva, kampanya ve etkinlik gerçekleştirdik. Satranç ruhunu ve temsil ettiği güzellikleri dijital platformlara taşıdık. Hepsi spor camiasında ses getirdi ve bu anlamda öncü olduk. Her bir turnuvamız ve etkinliğimiz değerli ve özeldi fakat bu düzenleyeceğimiz turnuvanın yeri bambaşka. Tarih boyunca kuvvetli bağlarla ilişki kurduğumuz, kardeş ülkemiz Azerbaycan ile düzenlenecek turnuva için oldukça heyecanlıyız. Eminim kardeşçe ve centilmence bir mücadeleye tanık olacağız. Her zaman olduğu gibi kardeşlik kazanacak. İki ülke kadim dostluklarını bir kez daha satranç sporu ile herkese ilan edecek. Çok kıymetli Azerbaycanlı sporculara ve turnuvaya katılacak çok değerli milli sporcularımıza yürekten başarılar diliyorum.”

Resmi sayfa için tıklayınız

Maçları takip etmek için Playchess Mustafa Kemal Atatürk odasını ziyaret edebilir ve linke tıklayarak canlı olarak izleyebilirsiniz. 

Turnuva Odası için tıklayınız

Azerbaycan kanalı AZ TV'de gerçekleştirilecek olan canlı yayın linki için tıklayınız

Oyuncu listesi için tıklayınız

Eşlendirme listesi ve sonuç tablosu için tıklayınız