Mobile menu

Türkiye - Azerbaycan Dostluk Maçı'nda İlk Gün

img 20200807 142333 1468-10 Ağustos tarihleri arasında Playchess üzerinden düzenlenen Türkiye – Azerbaycan Dostluk Maçı’nda ilk gün tamamlandı. Her gün 15 dakika +5 saniye temposunda ikişer oyunun oynanacağı maçın ilk gününde Azerbaycan sırasıyla 4,5-1,5 ve 4-2 skorlarıyla galip gelmeyi başardı.


İlk turda ilk iki masadaki Mamedyarov– Ali Marandi ve Solak – Radjabov partileri dikkat çekiciydi. Mamedyarov (Memmedyarov)’un Yarı-Slav’a karşı oynamayı sevdiği Shirov-Shabalov Gambiti’ne (7.g4!?) karşı hazırlıklı gözüken Cemil Can Ali Marandi açılıştan sorunsuz çıktı ve belki de kazanca oynayabileceği bir pozisyonda ünlü rakibinin beraberlik teklifini kabul ederek maça iyi bir başlangıç yapmış oldu. Diğer masada ise Radjabov (Recebov) Solak’ın İskoç Açılışı’na karşı rahat bir oyun çıkardı ve kusursuza yakın bir galibiyete imza atmayı başardı. Turun Türkiye adına tek galibiyeti fil, at ve ekstra piyonuyla çift file karşı galip gelmeyi başaran Ekaterina Atalık’tan gelirken diğer oyuncularımız Sıla Çağlar, Cem Kaan Gökerkan ve Ece Özbay sırasıyla rakipleri Gulnar Mammadova, Vugar Asadlı ve Khanim Balajayeva’ya kaybettiler. Sıla Çağlar’ın berabere bir at finalinde zamandan kaybettiğini de eklemek yerinde olur elbette.

İkinci turda dört masada oyunlar beraberlikle sonuçlandı ve Mammadzada’nın Atalık’ı, Balajayeva’nın da Özbay’ı yenmesi sonucu skor Azerbaycan lehine 4-2 oldu. Mamedyarov’un Ali Marandi’nin Dört At İskoç Açılışı’na karşı seçtiği ilginç Schmid Varyantı (5…Axe4!?) oyunu hızlı fakat incelemeye değer bir beraberliğe götürdü. Mammadova-Çağlar partisi dışında diğer beraberlikler nispeten sade oyunlar neticesinde gelirken söz konusu partide karışıklıklar Beyazın sürekli şahı zorlaması neticesinde puanların paylaşılmasıyla son buldu.

Maçın üçüncü ve dördüncü turları yarın TSİ 18:00’da oynanacak. Bu güzel ve keyifli hazırlık maçlarını takip etmeyi unutmayın!

Haber: Tarık Selbes

Resmi Sayfa: http://playserver.chessbase.com/rooms/TrkArena.htm

Canlı Yayın: https://live.chessbase.com/watch/Friendship-Match-AZE-TUR

Sonuçlar: http://chess-results.com/tnr531869.aspx