Mobile menu

Türkiye – Azerbaycan Dostluk Maçı’nda İkinci Gün

img 20200809 181918 5078-10 Ağustos tarihleri arasında Playchess üzerinden düzenlenen Türkiye – Azerbaycan Dostluk Maçı’nda bugün iki tur daha oynandı. Maçın ikinci gününde Azerbaycan ilk turu 5-1 ile kazanırken ikinci turda ise Türkiye 3-3 berabere kalarak ilk puanını aldı.

 

Günün ilk turu olan üçüncü turda Mamedyarov, dün GM Ali Marandi karşısında zor pozisyonda kaldığı Shirov-Shabalov Gambit’te bugün her ne kadar biraz şüpheli gibi gözükse de tahtada oluşan karışıklıklardan galibiyet çıkarmasını bildi ve maçtaki ilk galibiyetini aldı. Diğer genel masadaysa Dragan Solak, Gadir Guseinov’a karşı beyaz taşlarla Maroczy Düğümü yapısında oynamayı tercih etti ve oyun iki tarafın da bariz hata yapmaması sonucu sakin bir beraberlikle sonuçlandı. Türkiye adına diğer yarım puan siyah taşlarla kazanç şansları da elde ettiği oyunda Aydın Süleymanlı ile berabere kalan Deniz Özen’den geldi. Mammadzada’nın Atalık karşısındaki galibiyetiyse Caro-Kann’da siyahın ne kadar dikkatli olması gerektiğini gösteren bir ders niteliğindeydi ve turun dikkate değer oyunlarından birisiydi.

İkinci tur son dört masada oyunlar beraberlikle sonuçlandı ve genel masalarda galibiyetler paylaşılınca skor 3-3 olarak tescillenmiş oldu. Fransız Savunması’nın Fort Knox Varyantı’nı seçen GM Solak çok tehlikeli bir konumu savunmak zorunda kaldıysa da Guseinov’un 35.f5?? büyük hatası sonucu kritik e-piyonunu vermesi oyunun sonucunu belirledi. Diğer partide Açık İspanyol’da 1948 Dünya Şampiyonluğu Maç-Turnuvası’ndan hatırlayacağınız 9.Ve2!? hamlesini tercih eden GM Ali Marandi, 15.hamlede hamle tekrarına razı olmadı fakat daha sonra Mamedyarov vezir kanadındaki piyon çokluğunu harekete geçirerek geçer piyon yaratabileceği bir finale girmeyi başararak oyunu kazandı.

Dostluk maçının beşinci ve altıncı turları yarın TSİ 18:00’de oynanacak.

Haber : Tarık Selbes 

Resmi Sayfa: http://playserver.chessbase.com/rooms/TrkArena.htm

Canlı Yayın: https://live.chessbase.com/watch/Friendship-Match-AZE-TUR

Sonuçlar: http://chess-results.com/tnr531869.aspx

img 20200809 181918 469img 20200809 181918 471