Mobile menu

Azerbaycan – Türkiye Dostluk Maçı Sona Erdi

img 20200810 181100 3788-10 Ağustos tarihleri arasında Playchess üzerinden düzenlenen Türkiye – Azerbaycan Dostluk Maçı bugün oynanan beşinci ve altıncı turlarla tamamlandı.

Günün belki de en ilginç oyunları Mamedyarov ve Cemil Can Ali Marandi arasındaydı. İlk turda tüm merkez piyonlarını ortadan kaldırmayı başararak siyah taşlarla rahat bir oyun çıkaran GM Ali Marandi karşısında Mamedyarov herhangi bir kazanç şansı yaratmayı başaramadı ve oyun finalde berabere sonuçlandı. İkinci oyunda ise Siyahın şahının merkezde kaldığı fakat buna karşın d4 piyonunu aldığı ilk başta tehlikeli gibi görünen bir konumda Azerbaycanlı büyükusta sakin bir şekilde oynayarak GM Ali Marandi’nin tüm tehditlerini boşa çıkardı ve tam artık rahatça kazanacak gibi görünüyordu ki yaptığı büyük hata 35…Şf8?? ile bir anda oyunun seyri değişti ve 36. Vxg6!’nın ardından artık kazanç konumda olan taraf Beyazdı. Ancak zaten satrançtaki en zor şeylerden biri olan kazanç partileri kazanmak hızlı tempoda daha da zor hale geliyor ve GM Ali Marandi de birçok defa net kazanç fırsatları kaçırdığı oyunda, yine kazanç bir vezir kaleye karşı finalinde ilerlemiş geçer piyondan çekinerek beraberliğe izin verdi.

3 gün boyunca birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği, satranç ile dostluğun buluştuğu, sporcularımızın gelişimine katkı sunan bu önemli turnuvaya imza atmak bizler için çok kıymetliydi. En başında dediğimiz gibi bu turnuvada kazanan her anlamda sadece dostluk oldu! FIDE Online Satranç Olimpiyatları için önemli bir hazırlık süreci olan bu güzel turnuvada emeği geçen herkese teşekkürlerimizi iletiyoruz. Diliyoruz ki kadim dostumuz Azerbaycan ile nice turnuvalarda bir araya gelelim. 
 

Her iki takımı da yürekten tebrik eder, tüm sporculara FIDE Online Satranç Olimpiyatı’nda başarılar dileriz! 

Sonuçlar