Mobile menu

FIDE Online Satranç Olimpiyatı’nı Rusya ve Hindistan Kazandı!

img 20200831 20330224 Temmuz – 30 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen FIDE Online Satranç Olimpiyatı ilginç bir finalle son buldu. Finale çıkan Hindistan ve Rusya üç tur üzerinden oynanan eşleşmede ilk maçta 3-3 berabere kaldıktan sonra ikinci maçta Hindistan’dan bazı oyuncuların internet bağlantılarının kesilmesi nedeniyle mağlup olmasının ardından önce Rusya 4,5-1,5 galip ilan edildi fakat ardından Hindistan takımının itirazı üzerine FIDE Başkanı Arkady Dvorkovich her iki tarafın da galip ilan edilmesi yönünde karar verdi. Bu karar müsabakaya en büyük ilgiyi gösteren Hintli satrançseverleri sevindirirken benzer bir olay nedeniyle Hindistan’a karşı mağlup olan ve yarışmadan çekilen Ermenistan cephesinde de elbette itirazlara sebebiyet verdi.

Her halükârda bu kararın ardından Rusya ve Hindistan satranç tarihinin bu ilk online olimpiyatında zirveyi paylaşan ülkeler oldular ve çevrimiçi profesyonel satrancın ilk adımlarını gördüğümüz bugünlerde belki de bu vesileyle adlarını satranç tarihine bir kez daha yazdırdılar. Elbette internet bağlantı sorunlarının damga vurduğu Olimpiyatın, eğer ileride de bunun gibi ciddi müsabakalar çevrimiçi platforma taşınacaksa bağlantı sorunları gibi durumlara önceden çözümler düşünülmesi gerekliliğini gösterdiğini de söylemek mümkün.

Sıralamada Hindistan ve Rusya’nın ardından ise yarı-finalistler Polonya ve ABD’nin geldiğini de eklemek gerekiyor kuşkusuz. Hem dereceye giren takımları hem de başarılı mücadeleler ortaya koyan milli oyuncularımızı bir kez daha tebrik ediyor, masa başı satrançta başarılarının devam etmesini diliyoruz.

Haber: Tarık Selbes 

Resmi Site: https://olymp.fide.com