Mobile menu

Şah Matla Hayatları Değişti

whatsapp image 2020-10-10 at 23.37.03Dikkat, hızlı ve analitik düşünme, çabuk ve doğru karar verme... Satrancın çocuklara kazandırdıkları tabii ki bunlarla sınırlı değil. Çocuk yaşta tanıştıkları satrançla hayatları değişen, hedeflerini, başarı grafiklerini artıran gençlerin sayısı gün geçtikçe artıyor.

Satrançla anasınıfında tanışan şu anda ABD’deki Duke Üniversitesi Ekonomi Bölümü son sınıf öğrencisi, 2007 dünya üçüncüsü ve 2013 Avrupa şampiyonu Ezgi Menzi… Satrançla 10 yaşında tanışan, bu yıl Galatasaray Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünden, bölüm birinciliği ve fakülte ikinciliği alarak mezun olan, şimdi Sabancı Üniversitesi’nde tam burslu olarak yüksek lisans yapan, engelleri aşan azmiyle herkesin takdirini kazanan 23 yaşındaki 2018 Türkiye Kadınlar Şampiyonası üçüncüsü Handenur Şahin… Saint Louis Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği ve Bilgisayar Bilimleri bölümlerinde çift ana dal yapan, yazılım mühendisliğinde yüksek lisansa kabul edilen, her yaş kategorisinde Avrupa şampiyonu olarak dünya çapında bir rekora imza atan 22 yaşındaki Cemil Can Ali Marandi…Satranç oynamaya altı yaşında başlayan, Türkiye’nin en genç Grandmaster (GM – Büyükusta) unvanını elde eden, Yaşar Üniversitesi İşletme Fakültesi Uluslararası Lojistik Yönetimi bölümünü yüzde 100 burslu kazanan, çok sayıda uluslararası şampiyonluğa imza atan 22 yaşındaki Vahap Şanal… Dört başarılı sporcumuz satranç sayesinde değişen hayatlarını Hürriyet Gazetesi’ne anlattı. Sizi çok seviyoruz, sizlerle gurur duyuyoruz… Başarılarınız, hamleleriniz daim olsun!

13 Eylül 2014: https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/ayse-arman/satrancin-harika-cocuklari-27194463

10 Ekim 2020: https://www.google.com.tr/amp/s/www.hurriyet.com.tr/amp/kelebek/hurriyet-cumartesi/sah-matla-hayatlari-degisti-41632361