Mobile menu

Federasyonumuzun 2020 Genel Kurulu 2021 Yılına Ertelendi

genel kurul ertelendiGençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından tüm federasyonlara gönderilen yazı ile spor federasyonlarının genel kurullarının 1 yıl ertelendiği duyuruldu. Spor Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya imzasıyla gönderilen yazıda,  2020 yılında yapılması gereken yaz olimpiyat oyunlarının Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle 1 yıl sonrasına ertelendiğine dikkat çekilerek, federasyonların genel kurullarının da 2021 yılında Tokyo'da yapılacak Yaz Olimpiyat Oyunları'nın bitiminden itibaren üç ay içerisinde yapılmasına karar verildiği belirtildi. Bu süre zarfında mevcut başkan, yönetim ve diğer kurulların görevlerine devam edeceği kaydedilen yazıda, şu ifadelere yer verildi:

"Covid-19 salgınının meydana getirdiği olağanüstü durum  ve  Olimpiyat  oyunları  hazırlıkları  da  gözetilerek;  3289  sayılı  Kanunun  Ek  9  uncu maddesi uyarınca olimpik veya paralimpik spor dallarının yaz olimpiyat oyunlarıyla ilgili olan spor  federasyonları  ile  olimpik  veya  paralimpik  olmayan  spor  dallarının  bağlı  olduğu  spor federasyonlarının  olağan  genel  kurullarının 2021 yılında Tokyo'da yapılacak Yaz Olimpiyat Oyunları'nın bitiminden itibaren üç ay içerisinde yapılması ve bu süre zarfına kadar mevcut başkan, yönetim ve diğer kurulların görevlerine devam etmesi, bu kapsamda, Kovid-19 salgını ile ilgili olarak Bakanlığımız, Sağlık Bakanlığı ve diğer ilgili kurumların aldıkları tüm tedbirlere titizlikle uyulmak kaydıyla, 2021 Tokyo Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları hazırlık çalışmalarının aksatılmasına mahal verilmeden sürdürülmesi hususlarında, bilgi ve gereğini rica ederim."

 

FEDERASYON BAŞKANIMIZ GÜLKIZ TULAY’IN KONUYA İLİŞKİN YAYINLADIĞI MESAJ:

“Olağanüstü zorlu dönemlerden geçiyoruz, bu da olağanüstü kararları beraberinde getiriyor. 2020 Yaz Olimpiyatları’nın ertelenmesi ve Olimpiyatların 2021 yılında yapılacak olması nedeniyle tüm spor federasyonlarında olduğu gibi Federasyonumuzun genel kurulu da 2021 Tokyo Yaz Olimpiyatları’nın bitiminden sonraki üç ayda yapılacak. Öncelikle geçtiğimiz dönemde başta tam bir uyum içinde, Türkiye için, Türk sporu için, Türk satrancı için, bu ülkenin aydınlık geleceği için çok başarılı işlere imza attığımız tüm yönetim kurulundaki değerli arkadaşlarım olmak üzere, federasyonumuzun tüm kurullarına, yurdun dört bir yanında satranç için çalışan kulüplerimize, il temsilcilerimize, teknik adamlarımıza, hakemlerimize, sporcularımıza, velilerimize ve tüm satranç ailemize yürekten teşekkür ediyorum.

Türkiye Satranç Federasyonu yönetim kurulu ve tüm diğer kurullarımızla birlikte büyük bir onurla taşıdığımız görevimizi, çıktığımız bu yoldaki anlamlı mücadelemizi 1 yıl daha hız kesmeden devam ettireceğiz. Çünkü bu yol aydınlık bir neslin, güzel bir geleceğin de yolu. Çünkü bu yol geleceğe yatırım yapmanın, bu ülkenin yarınları için mücadele etmenin de yolu. Satranç, gençlerimize kazandırdıkları ile bir spor dalından çok daha fazlası olduğunu kanıtladı. Yönetime geldiğimizden bu yana tüm ekip arkadaşlarımızla hep daha iyiyi, hep daha güzeli hedefledik. Bu ülkede satranç büyük bir sevginin adı olurken, dalga dalga ülkenin dört bir yanına yayıldı. Bu spor adına doğru hamleler yaptık ve  güzel işlere imza attık. Hayalleri, hedefleri büyüttük. Dünya ve Avrupa’da elde ettiğimiz başarılarla, gurur tablolarımızla, artan madalya sayımızla,  büyükustalarımızın artmasıyla, ülkedeki tüm spor dallarının önüne geçen lisanslı sporcu sayımızla, salonlara sığmayan rekor katılımlı turnuvalarımızla, uluslararası organizasyonlardaki başarımızla dünyanın takip ettiği, takdir ettiği federasyon olduk. Niyetler iyi olunca, sonuçlar da iyi oldu. Şimdi hedef çok daha iyileri için mücadele etmek. Bu sporu daha da büyütmek için çalışmak ve üretmek. Mart ayından bu yana yaşadığımız bu zorlu dönem de ne kadar kocaman, ne kadar özel bir aile olduğumuzu bir kez daha hatırlattı bize. Hep birlikte örnek işlere imza attık, dönemin en aktif, en başarılı federasyonlardan biri olmayı başardık. 1 yıl daha taşıyacağımız bu büyük sorumluluğun bilinciyle, bu zor dönemlerde çok çalışacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Umarız gelecek yıl, hem 2021 Tokyo Yaz Olimpiyatları’nın heyecanının yaşanacağı, seçimlerin olacağı, salonlarda maskesiz mesafesiz karşılaşmaların yapılacağı, milyonları aşan satranç ailemizin dev organizasyonlarda bir araya geleceğimiz bir yıl olur. Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulumuz adına bu yeni dönemin tüm satranç ailesine hayırlı olmasını diliyor, hepimize sağlıklı günler temenni ediyor,  saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz.”