Mobile menu

Antrenör Belgesi Başvuru ve Denklik İşlemleri Başlamıştır

kulupler 1Üniversitelerin spor bilimleri alanında lisans eğitimi veren fakülte veya yüksekokulları mezunları ile Üniversitelerin Türk musikisi Devlet konservatuarı, Devlet konservatuarı Türk halk oyunları bölümü ile modern dans bölümü lisans mezunlarının Antrenör Eğitimi Yönetmeliğinin 20 ve 21 inci maddeleri gereğince yapacakları antrenör belgesi başvuru ve denklik işlemleri başlamıştır

Ön başvurusu yapılan branş için transkriptinizin aslını veya noter onaylı tasdikli suretinin ilgili federasyona gönderilmesi gerekmektedir. Federasyonlar tarafından transkript ve ön başvurusu onaylanan adaylardan temel eğitim ve uygulama eğitim muafiyeti olanların belgeleri e-Devlet Kapısı Spor Bilgi Sistemi üzerinden düzenlenecektir.

 

 Denklik başvurularında sorularınız için ilgili federasyon ile iletişime geçmeniz gerekmekte olup, başvurularınız için herhangi bir başvuru son tarihi ve süre kısıtlaması olmamaktadır. Sisteme yüklemiş olduğunuz belgeleri (Transkript) ilgili federasyona iletmeniz gerekmektedir. Bunun için ilgili federasyon iletişim bilgilerini ve gönderim tercihlerini ilgili federasyon duyurularından takip edebilirsiniz.

 Federasyonun iletişim, gönderi bilgilerine ve dilekçe örneklerine infografinin sonunda yer verilmiştir.

Muafiyetlerine göre belge alacakların süreçleri aşağıdaki infografide verilmiştir.

antrenorluk eitimi bolumu mezunlar-1

antrenorluk eitimi bolumu dnda kalanlar-2

spor lisesi mezunlar-3

turk musikisi devlet konservatuar mezunlar-4

Denklik Başvuru Yönlendirme Kılavuzu

Sisteme başvuru sırasında yüklemiş olduğunuz Traskript Aslı, Aslı Gibidir, Noter onaylı ya da doğrulanabilir barkod numarasına sahip olmalıdır. Bu belgeyi dilekçeniz ile birlikte federasyonun resmi adresine kargo ile 'Eğitim Biriminin Dikkatine' notu ile iletmeniz gerekmektedir. Belgeniz federasyona ulaştıktan sonra onay süreciniz başlayacaktır.

Dilekçe Örnekleri:

Antrenörlük Bölümü Mezunları(1 Dönem Alınan Ders için)

Antrenörlük Bölümü Mezunları(Uzmanlık Dersi)

Beden Eğitimi Öğretmenliği-Spor Yöneticiliği-Rekreasyon Bölümü Mezunları(1 Dönem Alınan Ders için)

Beden Eğitimi Öğretmenliği-Spor Yöneticiliği-Rekreasyon Bölümü Mezunları(2 Dönem Alınan Ders için)

Türk Musikisi ve Devlet Konservatuarı Bölümü Mezunları

 

Onay süreci başladıktan sonra kayıt sırasında girmiş olduğunuz e-posta adresinize sistem tarafından otomatik gönderilen REFERANS NUMARASI ile ödeme yapılmaktadır. İş Bankası internet şubesi kullanıyorsanız ya da Bankamatikten ödeme yapacaksanız; ‘’Ödemeler/Fatura/Anında Fatura Ödeme’’ adımlarını takip ederek Türkiye Satranç Federasyonu seçerek Referans Numaranız ile ödeme yapabilirsiniz. İş Bankası Şubelerinden ödeme yapacaksanız; Gişe Görevlisine ‘NAR – FATURA/KURUM BORÇ SORGULAMA ’ekranından Türkiye Satranç Federasyonu’na ait fatura ödemesi yapacağınızı belirterek, Referans Numaranız ile ödeme yapabilirsiniz.