Mobile menu

Ekin Barış Özenir Capelle-la-Grande Online Yıldırım Turnuvası’nda Kategori Birincisi Oldu

img 20200105 215104Genç oyuncumuz IM Ekin Barış Özenir online olarak ilk defa düzenlenen ve Jobava, Kamsky gibi büyük isimlerin de katıldığı Capelle-la-Grande Yıldırım Turnuvası’nda birçok büyükustayı yenerek 2200-2400 ELO kategorisinde birinci oldu. Turnuvada oynayan büyükustamız Vahap Şanal gibi 11 turda 8 puan elde etmeyi başaran IM Özenir böylece averajla 11. sırada turnuvayı tamamlayan GM Şanal’ın hemen arkasında 12. sırada yer aldı.

Diğer katılan oyuncularımıza gelince, 10 Ocak’ta 3 dakika +2 saniye temposunda oynanan 11 partinin ardından 7,5 puana ulaşan IM Işık Can 31. sırada yarışmayı noktalarken eski Türkiye şampiyonlarından FM Feridun Öney ise 7 puanla 73. sırayı elde etti. 5 puanlı Remel Öney’i ise 186. sırada görmekteyiz.

Genel sıralamaya kısaca göz atarsak, Gürcü büyükusta Baadur Jobava 10/11 gibi harika bir skorla 9 puanlı beş oyuncunun bir puan önünde açık ara farkla birinciliğe ulaştı. Jobava’yı takip eden bu beş oyuncunun da sırasıyla Maghsoodloo (Maksutlu), Kamsky, Mamedov, Postny ve Sarin olduğunu dikkate alırsak turnuvanın ne kadar kuvvetli olduğuna dair daha iyi bir izlenim edinebiliriz.

Başta IM Özenir olmak üzere turnuvaya katılan tüm oyuncularımızı tebrik ederiz.

Sıralama