Mobile menu

Rekor Katılımlı Dijital Kampımızın Antrenörlerinden Gelen Anlamlı Mesajlar

img-20210214-wa00046 - 14 Şubat tarihleri arasında 2500 sporcumuzun katılımıyla  düzenlenen dijital kampımızın kıymetli antrenörleri, kampa ilişkin anlamlı mesajlarını ilettiler.

Bilgileri ile çocuklarımızı ilmek ilmek işleyen, bizlerle birlikte bu anlamlı faaliyette yer alan tüm antrenörlerimize teşekkürlerimizi iletiyoruz.

 

1. Meltem Haznedaroğlu:

Türkiye Satranç Federasyonu’nun, Türkiye genelinde organize ettiği Dijital kamp ile birlikte proje kapsamında düzenlenen Sevgi Evleri çalışma gruplarında antrenör olarak yer almaktan dolayı mutlu olduğumu bildirmek isterim. Böyle bir projenin yapılmasına ön ayak olan Türkiye Satranç Federasyonu’na ve görev alan arkadaşlara teşekkür ederim. İyi ki böyle bir projede yer aldım, çok şanslıyım. Bu projelerin çoğalarak devam etmesini ve bu tür projelerde görev almayı çok isterim. Emeği geçen herkese teşekkür ederim
 
2-İhsan Kılıç:
4 - 13 Şubat 2021 tarihleri arasında 3 ayrı gurupla çalıştığım Digital Satranç Kampımız çok verimli geçti. Çok yetenekli sporcularımızla hem eğlendik hem bilgilendik. Çocuklardan ve velilerden aldığım olumlu geri dönüşler beni ayrıca mutlu etti. Digital Kampımızda Federasyon Başkanımızın, Yönetim Kurulu üyelerimizin ve  Antrenörler Kurulu Başkanımız Yakup Erturan'ın her zaman yanımızda olmaları kampın planlama  ve işleyiş yönünden kusursuz geçmesine imkan sağladı. Ayrıca veliler ve sporcular için çok verimli seminler düzenlendi. Böyle  güzel ve verimli bir etkinligi düzenleyen ve bunda görev almamı sağlayan yetkililerimize teşekkür ederim.
 
3-Serkan Yeke:
Hayatımızın gerçeği haline gelen pandemi sürecinde Dünya da bir ilki gerçekleştirerek 9 gün boyunca yüzlerce çocuğa kaliteli satranç eğitimi imkanı sunan Türkiye Satranç Federasyonu’na geleceğimizin teminatı çocuklarımız adına teşekkür ediyorum.
 
4- Yasin Emrah Yağız:
Çok iyi düşünülmüş bir kamp çalışmasıydı. Son derece verimli geçtiğini söyleyebilirim. Bu tarz eğitim çalışmalarının zaman zaman yapılması satranç camiamız için çok faydalı olacaktır.
 
5-Ata Seçer:
Eve kapandığımız bu günlerde tam yerinde ve zamanında yapılmış, faydalı bir kamp oldu. Kamplara şanssızlıklar sebebi ile katılamayan bazı çocukların ilgisinin de kat be kat arttıracağını düşünüyorum.
 
6-Derya Yüren Gayır:
Digital kampta sevgi evlerinde kalan çocuklarımızla satranç dersleriyle bir araya gelmek çok anlamlıydı. Hepsi satranca ilgili, katılımcı ve satrançta kendilerini geliştirmek istiyorlardı. Digital satranç kampının kendilerini geliştirdigini ifade ettiler. Derslerimiz sona erdiğinde çocuklarımızla vedalaşırken hepsinin gözlerinde sevgiyi ilgiyi ayrılmak istemeyen bakışlarını hissettim. Türkiye Satranç Federasyonu Digital Kampın’da sevgi evlerinde böyle anlamlı görev almak beni de çok mutlu etti her şey için teşekkür ederim...
 
7-Cemil Aghamaliyev:
Bu dijital kamp önceki kamplardan da farklı yapılmıştır. Bence çok güzel de düşünülmüştür. Önceki kamplarda yıldızlar grubundaki sporcularla ders yapıyordum, bu kampta her yaştaki sporcularla görüşmek ve tanışma fırsatım oldu. Özellikle küçük yaştaki sporcularda olan yetenek ve çalışma isteklerini yakından görmüş oldum, bu da gelecekte başarıların devamı olacağına işaretdir. Bu da beni çok sevindirdi. Bu kampın özellikle pandemi döneminde sporcularımız için çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

img-20210214-wa0007
 
8-Engin Yaşar Işık:
Ülkemizin her yerinden satranç sevdalısı sporcular kesinlikle bu ortamı çok özlemişler. İlgi ile derslere katılmaları bir an önce de sahalara dönmenin heyecanını yaşıyorlar. Güzel düşünülmüş bu etkinlik herkes için büyük bir motivasyon kaynağı oluşturduğunu gözlemliyorum.
 
 
9-Kıvanç Haznedaroğlu:
Türkiye Satranç Federasyonu’nun Türkiye genelinde organize ettiği Dijital kampta yer almaktan dolayı mutlu olduğumu bildirmek isterim. Böyle bir imkanın Türkiye geneline açılması ve sporcularımızın yararlanması gerçekten güzel bir projeydi. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.
 
10-Zeynep Kaya:
Türkiye Satranç Federasyonu’muzun özellikle korunma altındaki çocuklarımız için yaptığı bu anlamlı çalışmada görev aldığım için çok mutluyum. Hepimizin bildiği üzere “Satranç hayatın bir minyatürüdür”. Satranç karakterimizle örtüşür. Oyun sırasında öğrendiğimiz taktikler ve yaptığımız analizler hayatımıza da yansır. Bizde çalışmalar sırasında aslında satranç eğitimi içinde;  pes etmemeyi, olasılıklar içinde en doğru hamleyi bulmayı, planlar bozulduğunda  çözümler üretebilme yollarını, kendilerine güvenmeyi ve en önemlisi başarmak için asla hata yapmaktan korkmamayı öğrendiler. Öğrencilerimizin istekli olması, heyecanla molalarda uygulama yapmaya çalıştıklarını söylemeleri, çalışmalar bittiğinde sevgilerini kalpli emojilerle ekrana yansıtmaları yoğun geçen kamp çalışmasının bütün yorgunluğunu aldığı gibi her aklıma geldiğinde gülümseyerek ve gurur duyarak hatırlayacağım bir çalışma olacak. Emeği geçen tüm federasyon üyelerimize teşekkürler
 
11-Bahruz Rzayev:
Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Şampiyonası’nda mücadele eden sporcuları bir araya getirmek çok güzel düşünülmüş. Çocuklar için çok heyecanlı ve verimli bir kamp olduğunu düşünüyorum.
 
12-Alper Eren:
TSF’nin gelecegimiz olan çocuklara yönelik bu geniş katılımlı kampın içeriğinde özellikle sevgi evlerindeki çocuklara ihtiyacın direk merkez karelerine giden bu yararlı ve hayırlı organizasyonunda bulunmaktan dolayı mutluluk duydum. Farkındalık ve merak uyandırdıgımızı düşündügüm bu çalısmada görev almak beni çok mutlu etti. Tsf’nin bundan sonrada ihtiyaç sahiplerine yönelik böyle çalışmalarının sürmesi dileğiyle.
 
13-Meltem Çetinkaya:
Türkiye’nin dört bir tarafından katılan öğrencilerimizle çok verimli bir kamp dönemi geçirdik. Bu projede olmaktan onur duydum...
 
14-Beycan Örgen:
Türkiye‘deki tüm çocukları kucaklayıp, onlara desteklerini esirgemeyen Türkiye Satranç Federasyonu’nun bir antrenörü olmaktan mutluluk duydum. Bir parça katkım olduysa ne mutlu bana.. Başta Türkiye Satranç Federasyonu ve Antrenörler Kurulu Başkanı Yakup Erturan olmak üzere emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.

img-20210214-wa0009 

15-Eşref Işık:
3 farklı grupla çalıştım, ilk oturumlardan sonra çocukların çok kısa sürede  kaynaşıp satranç adına online ortamda verim alabilmesi ve velilerimizin pozitif geri dönüşleri, bu kampın ne kadar anlamlı ve isabetli bir proje olduğunu açıkça gösteriyor. Emeği geçen herkesi kutluyorum.
 
16-Ferhat Kuru:
Güzel hamlelerle, iddialı varyantlarla ama en çok da güzel anılarla dolu bir kampı geride bıraktık. Çocukların gözlerindeki ışık ve öğrenme azmi ilham verici. Sizi çok seviyorum çocuklar. Lütfen çalışmaya devam edin, önümüzdeki yıllarda yapılacak kamplarda tekrar görüşelim.
 
17-Necmettin Korkmaz:
Türkiye Genelinde rekor katılımla gerçekleşen dijital kampımız ile birlikte yeni cevherler ile tanışmış olduk. Milli Takım sporcularımız ile yapılan kamplarımızın haricinde bu kamp bizlere göstermiştir ki pandemi süreci ile satranç her yaş grubunda müthiş bir arzu ,çalışma ve gelişim göstermiştir. Ülkemiz satrancının geleceği çok aydınlıktır.
 
18-Abdulkadir Abak:
Bu sömestri tatilinde çalar saatler bu kez satrançseverler için çaldı. Her sabah 2500 civarında satrançseveri böyle bir araya getirmek bir harikaydı. Bir hafta boyunca evlerde satranç yankılandı. "Antalya'dan sonra satrançtan kopan çocukların güzel bir enerji yakaladıklarını ve tekrar bu yolda yol alacakları için mutlu olanlar, Türkiye'nin farklı illerinden güzel bir arkadaş grubu edindiği için sevinenler, fark edilip önemsendikleri hissini uyandırdığı için sevinenler... Teşekkürler Türkiye Satranç Federasyonu.. Teşekkürler bu işe gönül veren herkese böyle güzel projelerde bir araya gelmek ümidiyle...
 
19-Bülent Erşahin:
Digital Satranç Kampı, geniş katılımıyla Türkiye ve Dünya için örnek bir proje oldu. Pandemi sürecinde bütün satrancseverlere; çocuklar, yıldızlar ve gençlere tam bir 'can suyu' serpti. Velilerimizin hoşuna gitti ve tekrarını istediler. Umuyoruz satranç camiası, bu türlü projeler ile daha da canlanacaktır. Bu deneyim için organizasyonda katkısı olanlara teşekkür ederim.
 
20-Emrah Önay:
Öncelikle Türkiye Satranç Federasyonu’muzun böyle bir etkinlik yapması ve bizleri de ortak etmesi beni çok mutlu etti. Türkiye'nin her yerinden yeni öğrencilerimizle tanıştık, güzel bir hafta geçirdik. Satranç sporuyla hiç tanışmayan ya da çok az bilen sevgi evlerindeki öğrencilerimize, bu sporu sevdirdiğimi düşünüyorum. Turnuva görmemiş öğrencilerim, artık online turnuvalarda beni takip ediyorlar. Bu tarz etkinliklerin artarak devam etmesini bekliyorum. Federayonumuza duyarlılığından dolayı çok teşekkür ediyorum.
 
21-Erkal Büyükaşık:
Türkiye Satranç Federasyonun organizesi ile yapılan nazarımda çok anlamlı bir yer kapladığını düşündüğüm çok özel bir çalışma oldu.
Kamp yapısı, organize hızı, anında dönüş, telkin ve yönlendirmeler ile Proje sürecinin sorunsuz işlemisindeki baş faktör olduğunu düşünüyorum. Ders yapısı yoğunlaştırılmış kamp şeklindeki çalışma formatı öğrencilerin satranç seviyelerine çok şey kattığını gözlemledim ve bu konuda öğrencilerden geri bildirimleri de almak benim için gurur vericiydi. Böylesi anlamlı ve her daim hayatımızda olması gereken bu tarz projede Türkiye'nin en saygın satranç antrenörleri ile birlikte çalışmak ayrıca bir zevkti. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarken motive ve ilgisini bizlere anbean aktaran Saygıdeğer Yakup Erturan hocamıza ayrıca içten teşekkür ederim.
 

img-20210214-wa0010


22-Esra Ar:
Bence Dijital kampın en güzel yanı sosyal sorumluluk projesi olarak gördüğüm  sevgi evleri çocuklarının satranç aracılığıyla kalplerine dokunmaktı. Satranç oynamayı biliyorlardı. Ama sormak istedikleri öğrenmek istedikleri çok şey vardı. Elimden geldiği ve zaman yettiği  kadar onların  satranç seviyelerini yükseltmeye çalıştım. Satranç oynarken hamlenin en iyisini yapmayı öğretmeye çalıştım. Her derste fark ettim ki bir önceki dersten daha iyi hamleler buluyorlardı. Kamp boyunca sohbet ettik, okullarından bahsettik, şakalaştık, güldük. Güzel zamanlarımız oldu. En son derste "öğretmenim keşke bitmeseydi biz size alıştık satrançı daha çok sevdik" demeleri yoğun geçen tüm haftanın yorgunlugunu unutturdu. Bu çocuklarla satranç dersi yapmak bana da farklı bir deneyim oldu. Ailelerin, çocuklarına en iyi ögretmeni araştırıp satranç egitimi aldıkları dersleri biz onların evlerine götürdük. Federasyonumuza bu proje için ne kadar teşekkür etsek azdır. Mutlaka her yıl tekrarlanması gereken bir proje. Bu güzel sosyal sorumluluk projelerinde seve seve egitmenlik yapmaya her daim hazırım. Bana bu egitmenliği layık gören Türkiye Satranç Federasyonu’muza da çok teşekkürler. Dijital kamp, benim ve satranç camiamız için tam anlamıyla gurur verici bir dönemdi.
 
23-Metin Alper:
Kamp olacağını duyunca içimi bir heyecan bastı. Nedeni de bunun daha önceki kamplardan farklı bir kamp olacağıydı. Daha önce kamplarda Milli Takım Havuzuna hak kazanmış ögrencilerle çalışıyordum. Şimdi ise karşıma kim geleceğini bilmiyordum ve kamp öncesi hazırlık döneminde 8 yaş grubunun verilmiş olduğunu gördüm. Çocuklarla ve velilerle tanıştım. Derslere başladığımda aslında onların da önceki kamplardaki ögrencilerden bir farklarının olmadığını gördüm. Hepsi bilgiye açlardı ve velileri çok ilgiliydi. Kampın bitmesini hiç istemedim ama her kampın bir sonu vardı. Velilerin yazıları beni cok mutlu etti. Daha sonraki grubum 10 yaş grubuydu ve o da ayrı bir heyecandı benim için. O da çok güzel geçti. Son grubum sevgi evlerindeki cocuklara idi. Çok güzel düşünülmüş bir projeydi. Bu olanakları bize sağlayan Türkiye Satranç Federasyonu Başkanımız Gülkız Tulay’a, Başkan Vekilimiz Aşkın Keleş’e, her zaman yanımızda olan Antrenörler Kurulu Başkanı Yakup Erturan’a ve bu kampta emeği geçen herkese sonsuz tesekkür ederim.
 
24-Meylis Annaberdiev:
Merhaba  dijital kamp projesi bana göre gerçekten dev bir proje oldu. Online ortamda olmasına rağmen çoçuklarımızın aktif katılımıyla  çok faydalı, öğretici ve tabii ki de eğlenceli calışma gerçekleştirdik. Emeği geçen herkesin eline sağlık diyorum.
 
25-İbrahim Tofan:
6-14 Şubat tarihleri arasında online platform üzerinden düzenlenen satranç kampımızı üç farklı grupta geleceğe ışık saçan ve ilk defa kamp heyecanını yaşayan çok değerli öğrencilerle gerçekleştirmiş olduk. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederiz.
 
26-Cihan Yıldırım:
Türkiye Satranç Federasyonu’muzun düzenlediği satranç çalışma kampı sportif gelişim ve sosyal sorumluluk  açısından hedefine varan bir çalışma oldu.
Sporcularımızın sömestr tatili nedeniyle farklı şehirlerden  hatta ülkelerden kampa bağlanması çocuklarımızın satranç sevgisini ve sporumuzun sınırları aşan birleştiriciliğini gösterdi. Sevgi Evlerinde devletimizin gözetiminde büyüyen çocuklarımız ile yapılan derslerimiz sayesinde çocuklarımızın kalplerinde satranç sevgisi yeşertildi.
Projeyi hazırlayan Federasyonumuzun yetkililerine ve görev alan tüm antrenör arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.
 
27-Aydın Duman:
Türkiye Satranç Federasyonu’nun düzenledigi dijital kampında üç farklı grupta satranç öğretmeni olarak görev aldım. Kampta motivasyon yüksekti. Sporcularla yarışmaların olmadığı böyle bir zamanda satranç için buluşmak güzel oldu.
 
28-Murat Yelligedik:
Uzaktan eğitime alıştığımız pandemi yılında dijital kampımızla üç farklı yaş grubundan gelecek vaadeden sporcularla çalışma imkanımız oldu. Üç günlük bu süreç kısa görünse de turnuvaların olmadığı bir dönemde sporcularımızın motivasyonu için çok önemliydi. Bilgisel açıdan da motivasyon açısından da hem sporculardan hem de velilerimizden çok güzel geri dönüşler aldık. Kampın bizim adımıza eğlenceli ve yararlı olduğuna inanıyorum. Bu zor süreçte sporcuların yetişmesinde katkıda bulunan tüm antrenörlere ve ailelere teşekkür ediyorum. Tüm sporcularımıza sağlıklı ve güzel bir gelecek diliyorum.
 
29-Eyüp Araz:
Türkiye Satranç Federasyonu Dijital Kamp Satranç eğitimlerine katılım gösteren öğrencilerle çok güzel bir çalışma oldu. Dijital kamp programı bitti başka bir projede görüşürüz dediğimde ağlayan çocuklar oldu. Katkı veren herkese çok teşekkür ederim.
 
30-Hasan Kılıçaslan:
Yaklaşık bir yıldır devam eden salgın nedeniyle, dijital platformda yapılan yeni bir kampı geride bıraktık. Uzun yıllardır TSF kamplarında fiziksel olarak sınıf içinde sporcularla beraber olmaya alışmış biri olmakla birlikte, online eğitime adapte olmak zor olmadı. Satranç eğitiminde kullanılan araç gereçlerin çoğunlukla elektronik kaynaklar olması işimizi kolaylaştırdı. Sporcular en az fiziksel kamplardaki kadar derslere katılım gösterdiler. Sınıfların kalabalık olması iletişimi zorlaştırsa da, satranç adına yararlı bir organizasyondu. TSF’ye ve bütün katılımcılara teşekkürler.
 

img-20210214-wa0011


31-Alican Sabahi:
Çok verimli bir kamptı. Düşünenlerin,  emek verenlerin emeğine sağlık. Sevgi evlerindeki çocuklardan oluşan gruplarımızdaki çocuklar, ders verdiğimiz öğrencilerden daha çok bilgiye ihtiyaç duyan cocuklardı. Böyle bir etkinligin devamında seve seve gönüllü olabilirim.
 
32-Burak Taner:
Yurdumuzun her köşesindeki bu çocuklarla ve gençlerle çalışmak, onlardaki bu satranç sevgisini ve isteğini görmek ve hissetmek çok özel bir duyguydu.
Onlara satranç  anlatmak ve birlikte soru çözmekten büyük keyif aldık. Umarım bu tür organizasyonların devamı gelir.
 
33-Atilla Gürmen:
Dijital Kampta 7 yaş kız kategorisi ile çalışmak beni çok mutlu etti. Seviyelerine göre anlayabilecekleri şekilde daha fazla nasıl faydalı olabilirim diye düşünürken elimde sayısız hazır kaynak varken oturup yeniden hazırlanmak onlara uygun database oluşturmak içimdeki alevi canlandırdı. 
Sonraki iki ayakta kimsesiz çocuklara yönelik çalışmalarda en basit seviyede ders anlatarak, ücretsiz sitelerde satranç oynayabileceklerini göstererek, kendilerinin takım oluşturarak aralarında ders dışı zamanlarda dahi etkinlik yapar durumda görmek beni çok çok mutlu etti.
Bir çocuğun bile hayatına dokunmuş olsak bu yeter sloganı ile yola çıktıktan sonra, tahminim çok üzerinde bir kitleye faydalı olduğumu düşünmek kampın amacına layığı ile ulaştığını gösteriyor. 
 
34-Tarkan Küçümenler:
Digital kamp benim ve öğrencilerim için iyi bir deneyim oldu. Yüz yüze olan kamplardan çok farkı yoktu. Sporcularımızdaki istek derse katılım yüksek seviyede idi. Verimlilk açısından sporcularımız dersleri kaydedip videoları birbirlerine gruptan gönderdiler aralarında tekrar tekrar izleyenler de olmuş. Digital kampın son etabındaki sosyal sorumluluk projesinde yer aldığım için mutluyum.
 
35-Oğuz Cem Akın:
Federasyonun bu etkinliğini çok başarılı buldum. Ekran karşısından olsada pırıl pırıl çocukların hayatına dokunmak çok güzeldi. Geleceğimiz olan bu çocuklara hayatları boyunca doğru hamleyi yapabilmek için düşünmeleri gerektiği yönünde yol göstermeye çalışmak beni çok mutlu etti. Eminim bu çocuklardan bazıları ömür boyu satrancın içinde olacaklardır.
 
36-Erman Gülten:
Geçen sene Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Şampiyonasına katılan çocuklarımızın bu süreçte satranç adına neler yaptıklarını ve enerjilerini görmek bakımından kampı çok yararlı buldum. Pandemi döneminin Yaş Gruplarına katılan satranççıları çok fazla etkilemediğini ve tam motivasyonla çalışmaya devam ettiklerini gördüm. Bunun satranç camiamız adına sevindirici bir durum olduğunu düşünüyorum.
 
37-Barış Akyıldız:
Türkiye Satranç Federasyonu’muz tarafından planlanan dijital kampta, tanışma fırsatı bulduğum öğrenme heyecanları ile bende etki bırakan  yarınlarımızın yetişkin ve sorumlu bireyleri ile tanıştığım ve onların satranç eğitimnlerine katkıda bulunma fırsatını yakaladığım için teşekkür ediyorum.
 
38-Gökhan Narman:
Yapılan çalışmayı iki kategoride değerlendirmek gerek diye düşünüyorum.
Yaş Gruplarına katılan sporcular: Her iki grupta da çok faydalı oldu. Öğrenciler ve dersi çeşitli nedenlerle dinleyen veliler çok memnun olduklarını ifade ettiler. Bazı veliler arayıp ilk defa bu şekilde ders gördüklerini, sporcuların büyük bir hevesle yeniden çalışmaya başladıklarını ifade ettiler.  Sporcu ve velilerde ciddi bir motivasyon yarattı.
Sosyal Sorumluluk Projesi Kapsamındaki Sporcular: İlk gün böyle bir kampla belki de ilk defa karşılaştıkları için motivasyon eksikliği vardı. İkinci günden itibaren ilgileri arttı ve son gün çok mutlu ayrıldılar.
Süre yeterli idi. 4-5 saatlik yapılacak bir faaliyet yüzeysel olacaktı. Daha uzunu ise sıkıcı olabilirdi. Pandemi süresince kesintiye uğrayan satranç faaliyetlerinin olumsuz etkilerini azaltmak için iyi düşünülmüş, faydalı bir etkinlik oldu.
 
39-Deniz Seyhanoğlu:
Pandemiyle birlikte yaşamımızda birçok şey değişti. Satranç da diğer spor dalları kadar olumsuz olmasa da etkilenen sporlardan biri. Belki yüz yüze turnuva ve kamplar yapılamasa da mevcut şartlarda yapılabilecek en güzel etkinliklerden biri de online satranç oynamanın yanında sömestr tatilinde yapılan dijital kamptı.
Satranç bizim iletişim aracımız oldu ve tüm Türkiye’den minik güzel kalplerle buluşmamızı sağladı. Yoğun ve yorucu çalışmalarımızın ardından öğrencilerimden gelen sevgi dolu mesajlar ise yaptığımız işin ne kadar anlamlı ve değerli olduğunu bana tekrar hatırlatmış oldu.
 
40-Hakan Aydın:
Benim için oldukça keyifli ve güzel bir deneyimdi. 8 yaş grubu çocuklarla çalıştım. Çocukların motivasyonu çok üst düzeydeydi. Masa başında satranç oynamayı çok özlediklerini söylediler. Bundan 5-6 yıl önceki aynı yaş grubu çocuklarla kişisel çalışma deneyimlerime dayanarak söyleyebilirim ki 8 yaş grubunun seviyesi genel olarak yükselmiş. Daha iyi hesap yapabiliyorlar zor konumlardaki hamleleri daha kolay bulabiliyorlar. Buradan Türkiye'deki satranç eğitiminin seviyesinin arttığını ve doğru eğitim metotlarının daha yaygın bir şekilde kullanılmaya başladığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Çalışma bittikten sonra bana yazan veliler "keşke kampın süresi daha uzun olsaydı, çocuklar çok mutlu oldu" dediler. Bu tür kampların yaygınlaşması ve yıl içinde daha sık düzenlenmesi Türk Satrancı adına faydalı olacaktır.