Mobile menu

FIDE Dünya Üniversiteler Online Hızlı Satranç Takım Kupası’nda GM Marandi’nin Takımı Birinci Oldu!

1e60ee3f-5666-4398-bae5-3e9aa16af3e5Öğrenimini ABD’de, son yıllarda geniş çaplı bir program çerçevesinde dünyanın dört bir tarafından kuvvetli satranççıları bünyesine katan Saint Louis Üniversitesi’nde sürdüren Büyükustamız Cemil Can Ali Marandi, üniversite takımıyla birlikte online olarak düzenlenen FIDE Dünya Üniversiteler Kupası’nda hızlı satranç kategorisinde birinci sırayı elde etti.

Yarı finalde Texas Rio Grande Vadisi Üniversitesi’ni ve finalde Missouri Üniversitesi’ni dördüncü masada GM Ali Marandi’nin toplamda 3/4 puanlık katkısıyla geçmeyi başaran Saint Louis Üniversitesi böylece yıldırımda birinciliği kaptırdığı Missouri Üniversitesi’ni hızlı satrançta geride bırakarak kupada birinciliği elde etmiş oldu.

Turnuvanın yıldırım kategorisinde ise ülkemizi temsil eden Bilkent Üniversitesi 202 okulun yarıştığı turnuvayı 25. sırada tamamladı.

GM Cemil Can Ali Marandi, takım arkadaşlarını ve Bilkent Üniversitesi'ni tebrik ediyor, bu haftasonu başlayacak ABD Ulusal Kolej Satrancı Şampiyonası’nın dörtlü finalinde başarılar diliyoruz!