Mobile menu

Tunus Satranç Federasyonu’ndan Ziyaret

img 5043Tunus Satranç Federasyonu Başkanı Neyeh Sayah, Başkan Vekili Nabil Doghri ve Basın Sorumlusu Jamel Gasmi, Federasyon Başkanımız Gülkız Tulay’ı ve federasyonumuzu ziyarette bulundu.

Türkiye’de satranç sporunun bu kadar hızlı gelişmesini büyük bir hayranlık ile takip ettiklerini dile getiren Tunus heyeti, İstanbul’da hayata geçirdikleri ve kendi organizasyonları olan Tunus Bireysel Satranç Sampiyonası'nı Türkiye'de yapmalarının nedeninin Türkiye Satranç Federasyonu yönetimi ile görüşüp Tunus'ta satrancın gelişimine katkı sunacak konularda fikir alışverişinde bulunmak olduğunu belirtti.

Keyifli bir atmosferde geçen ziyarette, Federasyon Başkanımız Gülkız Tulay, satranç sporunun Türkiye’de gelişiminin ivme kazanmasını sağlayan projelerden ve faaliyetlerden bahsettiği bir sunum da gerçekleştirdi. Hayallerini gerçekleştirebilmek için atacakları adımlarda Türkiye Satranç Federasyonu'nu rol model alacaklarını ifade ederek iki federasyon arasında bir iş birliği protokolü yapılabilmesi için ilerleyen dönemde Federasyon Başkanımız Gülkız Tulay’ı ve ekibini Tunus'a davet ettiler. Türkiye'de satranç adına yapılanları Tunus'taki devlet otoritelerine Federasyon Başkanımız Gülkız Tulay’ın anlatmasının büyük etki yaratacağını vurguladılar.

Tunus heyeti hayata geçirdiğimiz birçok projenin kendi hayalleri olduğunu ve hayallerini gerçekleştirdiğimizi dile getirerek, Başkanımız ve ekibine gösterdikleri bu anlamlı başarıdan dolayı tebrik ettiler.

Bu anlamlı spor branşının gelişimine katkı sunacak her türlü iş birliğinde yer almanın bizler için çok kıymetli olduğunu belirten Federasyon Başkanımız Gülkız Tulay, “İki ülke olarak gerçekleştireceğimiz iş birliği sayesinde dünya satrancına da büyük katkılar sağlayacağımızı düşünüyoruz" dedi.

img 5039

img 5043