Mobile menu

81 İLDEN 24 BİNİ AŞKIN ÖĞRENCİNİN HAMLE YAPTIĞI OKUL SPORLARI SONA ERDİ

adsz tasarm - 2021-04-14t135326.579Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından Federasyonumuz ve Ana Sponsorumuz Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla 81 ilimizde Okul Sporları heyecanı hakim oldu. Sporcularımız geniş katılımlı bu önemli turnuvanın içerisinde yer almanın mutluluğunu yaşadı.

24 bini aşkın lisanslı sporcunun katılımı ile Türkiye’nin dört bir yanında 5 – 11 Nisan tarihleri arasında hamleler yapıldı. İstanbul, Antalya gibi turnuvaya katılımın oldukça yüksek olduğu illerimizde düzenlenen canlı yayınlar ile Okul Sporları heyecanı Türkiye’nin dört bir yanında yaşatıldı. Yarı final ve Türkiye finali turnuvalarının yarışma yönergeleri belirlenen takvim doğrultusunda Okul Sporları Daire Başkanlığı’nın ve Federasyonumuzun resmi web sayfalarından ve il temsilcilikleri sayfalarımızdan yayınlanacaktır.

 

Turvaların resmi sonuçları ise 21 Nisan 2021 tarinde ilan edilecektir.

Federasyon Başkanımız Gülkız Tulay Okul Sporları Online Satranç Turnuvaları ile ilgili şu mesajı yayınladı:

“Bu yıl federasyon olarak, Okul Sporları Satranç Turnuvalarını düzenleme kararı aldık. Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile hızlıca görüşmelerimizi sağlayarak satranç sporunun online dünyada başarıyla yer aldığını anlattık. Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Ana Sponsorumuz Türkiye İş Bankası’nın gücünü de arkamıza alarak büyük bir coşku ve katılım ile turnuvalarımızı Türkiye’nin dört bir yanında düzenledik. Okul Sporlarına gösterilen ilgi, beklentileri fazlasıyla karşıladı ve Okul Sporlarında satranç branşında mücadele eden öğrencilerimizin sayısı 24 bini aştı. 81 ilimizden 5.331 okul kayıt yaptırdı. Bu rakamlar ve turnuvayı başarıyla düzenlemiş olmak bizler için çok kıymetli. Turnuvanın başarıyla düzenlenmesini sağlan Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerimize, İl Milli Eğitim Müdürlüklerimize, il ve ilçe temsilcilerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize, velililerimize ve emeği geçen herkese teşekkürlerimizi iletiyorum.

Benim de konuğu olduğum bazı illerimizde çok başarılı canlı yayınlar yapılarak Okul Sporları heyecanı Türkiye’nin dört bir yanına taşındı. Satranç sporunun okullarda yaygınlaşmasını, öğrencilerimizin bu spor branşına ilgi duymasını ve bu ilginin her yıl artmasını, satranç sporunun yaygınlaşması açısından önceliğimiz olarak görüyoruz. 2017 yılından beri olduğu gibi bu sene de Ana sponsorumuz Türkiye İş Bankası çocuklarımıza teknoloji ödülleri ile destek olacak. Online olarak devam eden eğitim sürecinde hediye edilecek teknolojik cihazlar çocuklarımızın gelişimi için de çok kıymetli.

Satranç sporunun gelişimine katkı sunacak, adımlarımızı en doğru şekilde atmamıza vesile olacak her görüş bizler için çok kıymetlidir. 2020 yılında online dünyada birçok faaliyete ve turnuvaya başarıyla imza attık. Ancak 2020 etkinlik takvimimizde yer alan önemli ulusal ve uluslararası turnuvalarımızı 2021 yılına bırakma kararı almıştık. Çünkü satranç sporu ne kadar online dünyaya uygun olsa da müdahale edemediğimiz, tam anlamıyla içimize sinmeyen hiçbir sistemi gönül rahatlığıyla hayata geçiremeyiz. Bu nedenle bazı turnuva ve şampiyonalarımızı pandeminin bitmesini ümit ederek ve her türlü alternatifi göz önünde bulundurarak 2021 yılına planladık. Ancak Nisan ayının ortalarına geldiğimiz şu günlerde tüm dünya ve ülkemiz hala pandemi ile mücadele ediyor. Bizlerin de bu süreçte en büyük amacı ve hedefi çocuklarımızın satranç sporundan uzaklaşmadan, ders dışı faaliyetlerde vakitlerini en güzel şekilde değerlendirmeleri oldu.

Okul Sporları Satranç Turnuvaları ile amacımıza ulaşarak çocuklarımızın heyecanını arttıran, başarıyla hamlelerini yaptıkları bir sürece imza attık. Zor olanı başarıyla gerçekleştirmek en önemli mottolarımızdan bir tanesi oldu. İlgili kurullarımız turnuvada yerini alarak teknik anlamda en iyi şekilde ilerlenmesi için gerekli görüşmeleri yaptı. Farklı görüşler aldığımız zaman temposu konusunda Teknik Kurulumuz bütün alternatifleri göz önünde bulundurarak en doğru kararı verme noktasında gerekli incelemeleri sağladı. İl hakem kurullarımız tarafından atanan hakemlerimiz ve il temsilcilerimiz de turnuvalarda hazır bulundu. Her zaman olduğu gibi harika bir iş birliğine imza attık. Okullarımızdan, kulüplerimizden ve velilerimizden Okul Sporlarının düzenlenmesine ilişkin “iyi ki yaptınız” mesajları aldık..”

Fotoğraf Galerisi

adsz tasarm - 2021-04-14t135326.579bursakocaeli 1sakarya 3