Mobile menu

TSF'den Yeni Hizmet! Her bilgisayar bir spor tesisi!

Türkiye İş Bankası sponorluğunda, TSF ile Chessbase'in işbiriliği ile Türkçe Playchess 19 Mart'ta yayına giriyor. Türkçe Playchess ile ilgili bütün bilgileri ve nasıl üye olacağınızı Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı'nın haberin devamında yer alan açıklamasından öğrenebilirsiniz. TSF yönetimininin sloganı olan 'Her Eve Bir Spor Tesisi' artık 'Her Bilgisayar Bir Spor Tesisi' oldu.

Türkiye İş Bankası'nın sponsorluğunda, TSF ve Chessbase işbirliğiyle, Dünyanın en önemli internet üzerinde satranç oynama teknolojisi olan Playchess artık Türkçe olarak yayına giriyor. I.Atatürk Kadın Ustalar Satranç Turnuvası sırasında (19 Mart) açılışı yapılacak olan Türkçe Playchess için isim ve logo çalışmaları devam ediyor. Böylece, 'Her Eve Bir Spor Tesisi' sloganıyla yola çıkan yönetimimiz, her bilgisayarı da bir spor tesisi haline getiriyor.

Lisansı vizeli her sporcumuzun tamamen ücretsiz olarak her türlü hakkından yararlanacağı satranç oynama ortamı, bilgisayarınıza indirip kuracağınız bir programla başlıyor.

Ardından tamamen sizin tercihiniz doğrultusunda bir kullanıcı ismi almanız gerekiyor. Sonrasında lisans bilgilerinizle Federasyonumuza başvurduğunuzda size yollayacağımız bir anahtar şifre ile üyelik işleminiz tamamlanıyor.

 

  

 

Yazılımla ilgili çalışmalar halen devam ediyor. Yazılımın şu anda var olan deneme sürümünü indirip kurmanız durumunda aşağıda görüldüğü gibi, doğrudan İş Bankası odasına yönlendiriliyorsunuz.

 

Bugün, Atatürk Satranç Merkezi'nde, Playchess Türkçe ortamında çalışacak olan sistem yöneticilerinin eğitimi, Chessbase Firmasından gelen Holger Lieske ile başladı. 10 sistem yöneticisi adayı, Playchess Internet Hakemliği unvanına ulaşmak için eğitim alıyor.

Tüm çalışmalar tamamlandığında, Playchess ortamında, ülkemizin en akıllı sponsorunun desteğiyle her gün onlarca turnuva düzenlenecek. Satranç takımları, saatleri ödül olarak verilecek. İlçe, il, bölge ve Türkiye Şampiyonaları düzenlenecek. Ülkemizin her köşesinde satranç oynanacak. Satranç artık size bir tıklama kadar yakın.

Yazılımın Türkçe sürümü için  <<<<<tıklayınız....

Lisanslı sporcularımızın ücretsiz kullanımı için biraz daha zamana gereksinimimiz var. Bunun dışında sorularınız ve önerileriniz için Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. adresine yazar mısınız?

KİMLERİN EMEĞİ GEÇTİ?

Yazılımın ilk çevirisi 2002 yılında Ali Nihat YAZICI, Selim GÜRCAN ve  Kıvanç HAZNEDAROĞLU tarafından yapılmıştı. Zamanın koşullarında çok sorunlu olan bu çeviriden sonra, Ülkemiz satrancının en büyük yeteneklerinden birisi olan ancak satranç sporunu bırakan FM Can Yurtseven tarafından tüm ürünün metinleri tekrar çevrildi.

Sevgili Can YURTSEVEN'e Türk Satrancına olan katkılarından dolayı şükranlarımızı sunuyoruz. 

YAKINDA TÜRK SATRANÇ AKADEMİSİ ÇEVRİM İÇİ HİZMETTE!!

YAKINDA TÜRKÇE FRİTZ HİZMETTE!! 

BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİNİZ!!