Mobile menu

23 Nisan Ombudsmanlık Online Satranç Turnuvası Ödül Töreni TBMM’de Düzenlendi

toplu gorselFederasyonumuz ve Kamu Denetçiliği Kurumu(KDK) işbirliğinde çocuklarımız için 17 – 20 Nisan tarihleri arasında düzenlenen online turnuvanın ödül töreni Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM)’nde gerçekleştirildi. TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, pandeminin seyrine göre TBMM’de milletvekilleri için bir satranç eğitim salonu açılmasını planladıklarını ve salonda belli aralıklarla bir yıla yayılacak şekilde satranç turnuvaları düzenlenebileceğini söyledi.

Detaylı 

Turnuvanın ödül törenine TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Federasyon Başkanımız Gülkız Tulay, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Belma Satır, Kamu Denetçileri Celile Özlem Tunçak, Yahya Akman, Fatma Benli Yalçın, Saadettin Kalkan, KDK Genel Sekreteri İbrahim Kılınç, Genel Sekreterimiz Mehmet Sedat Fırat, KDK İletişim Başkanı Mehmet Sarı, Yayın Kurulu Başkanımız Fatma Yılmaz, sporcular ve aileleri katıldı.

ŞENTOP, TBMM BAŞKANI OLARAK, BUNDAN SONRAKİ 23 NİSANLARDA BU ANLAMLI ETKİNLİĞİN DEVAM ETMESİNİ DİLEDİ

Meclis Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, törende yaptığı konuşmada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle, satrançla çocukları ve gençleri buluşturarak bu etkinliğe imza atan ve gelenekselleşmesi arzusuyla hareket eden Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Federasyon Başkanımız Gülkız Tulay ile emeği geçenlere teşekkür etti.

Satrancın, masa oyunları arasında, tarih boyunca icat edilen en başarılı ve en stratejik oyun olduğunu dile getiren Şentop, böyle bir oyunda başarılı olmanın düşünme gücü yüksek bir kişi olmayı gerektirdiğini, turnuvaya katılan her çocuğun, her gencin düşünme gücünün de yüksek bir seviyede olduğunu belirtti.

Meclis Başkanı Şentop, "Satranç; bilene, sevene sadece bir oyundan ibaret değildir; edebiyattır, stratejidir, sanattır, rekabettir velhasıl bizatihi hayatın kendisidir. Düzenlenen bu turnuvanın da satrancın daha da çok yaygınlaşması ve ilginin artmasına vesile olacağına yürekten inanıyorum. Turnuvaya katılan gençlerimizin, çocuklarımızın hepsini tek tek tebrik ediyorum. Turnuvada dereceye giren kardeşlerimin sevinçlerini, gururlarını paylaşıyorum."

"KDK BARIŞ KÖPRÜSÜDÜR"

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç da KDK'nin bir hak arama kurumu olduğunu belirterek, vatandaşla idare arasındaki sorunları hakem sıfatıyla çözmeye çalışan bir barış köprüsü olduğunu kaydetti.

KDK'nin özelliklerinden birinin de 18 yaşından küçüklerin şikayetlerini kabul etmek olduğunu vurgulayan Malkoç, çalışmalarında küçüklerin çok faydası olduğunu dile getirdi.

Malkoç, KDK'nin gençlere ve çocuklara önem verdiğini de ifade ederek, bu turnuvaya yaklaşık 5 bin çocuğun katıldığını ancak belki yüz binlercesinin KDK'yi duyduğunu, hak arama kültürünü zihinlerinde, gönlünde hissettiğini kaydetti.

"ÇOCUKLARIMIZIN SATRANÇ SPORUNA İLGİSİNDEN MEMNUNİYET DUYUYORUZ"

Federasyon Başkanımız Gülkız Tulay, 23 Nisan Ombudsmanlık Online Satranç Turnuvası ile Meclis'in kuruluşunun 101. yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladıklarını dile getirdi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitleri andığını belirten Başkanımız Gülkız Tulay, “Türkiye Satranç Federasyonu olarak satranç sporunun ülkemizde gelişmesi ve tüm yurttaşlarımızın satranç sporu ile buluşması için mücadele ediyoruz. Bugün tüm federasyonları geride bırakarak 1 milyonu aşan lisanslı satranç sporcularımız ile gururlanıyor, çocuklarımızın satranç sporuna ilgisinden memnuniyet duyuyoruz. Bu anlamlı ödül töreninde teşrifleri ile bizi onurlandıran Meclis Başkanımız Sayın Mustafa Şentop’a, Kamu Denetçiliği Kurumuna ve değerli Başdenetçi Şeref Malkoç’a ve emeği geçen herkese bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Meclis Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Şeref Malkoç, Başkanımız Gülkız Tulay ile protokol üyeleri, turnuvada dereceye giren çocuklara ödüllerini verdi ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

toplu gorsel

hadiye takdimi

odul toreni

bakan tulay

badenetci malkoc

sayg durusu