Mobile menu

Köln'de Tandem Satranç Turnuvası

16 Mart 2008 tarihinde, Almanyanın Köln kentinde bir Tandem Satranç turnuvası düzenlendi. Bu turnuvayı düzenleyenler, kurucu üyelerinin hepsi Türkiye kökenli olan mültikültürel Satranç Kulübü "Satranç Club 2000"(www.Satranc.de.vu) ve Afrika kökenli Kilimandjaro dernekleri idi. Turnuva ile ilgili bilgilere haberin devamından ulaşabilirsiniz.

Bu etkinlik, Alman Olimpiyat komitesinden, 2008 Kasım ayında Almanyanın Dresden kentinde düzenlenecek olan Dünya Satranç olimpiyatlarının reklam kampanyasına dahil edildi. Türkiye Satranç Federasyonuda bu turnuvayı bir hayli olumlu karşıladı.
 
Tandem Satranç (ingilizcesi Bughouse Chess), iki oyuncunun takım halinde yanyana oynadığı farklı bir Satranç tarzıdır. Oyuncu, rakip oyuncunun taşını aldıktan sonra, takım arkadaşına iade ediyor. Takım arkadaşı ise bu taşı kendi oyununda kullanabiliyor. Siyah ile beyaz renklerinin birbirini koşulsuz ve şartsız olarak desteklemesi gerekiyor bu oyunda -  yani "ırkçılık" ve bencillik bu oyunda başarısızlıktan ve mağlubiyetten başka birşey getirmez.

Turnuvayı düzenleyenler, birbirleriyle yıllardan beri arkadaşlar: Dr. Joe Dramiga (Uganda), Kulüp Başkanı Güven Manay ve Özzet Yılmaz (Türkiye).

Turnuvaya Almanya, Türkiye, Uganda, Ghana, Yunanistan ve Ispanya kökenli oyuncular katıldı.
 
Bu turnuva aynı anda, son dönemlerde Almanyadaki yabancı kökenli vatandaşlara gösterilen olumsuz tavırlara karşı küçük bir mesaj olarak düşünüldü.
 
220 km uzaktaki Unna şehrinden katılan “Wittekinds Knappen” Külübünün birinci takımı (Seyfettin Kara ve Sebastian Peter), birlik beraberlik ve dostluk içinde geçen turnuvayı kazandı.

Satranç Club 2000 daima üye ve öğrenci arayışındadır: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. ve Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. adreslerine başvurabilirsiniz.

Resimdekiler soldan sağa: Abdoullaye Maty (Kilimandjaro), Izzet Yilmaz (2. Başkan Satranç Club 2000), Güven Manay (1. Başkan Satranç Club 2000), Dr. Joe Dramiga (Projektmanager Kilimandjaro).

Haber: Güven Manay

Güven Manay ile yapılan röportaj