Mobile menu

GM Mustafa Yılmaz ve IM Ekaterina Atalık 2021 FIDE Grand İsviçre Turnuvası’nda!

adsz tasarm 23GM Mustafa Yılmaz ve IM Ekaterina Atalık 2021 FIDE Grand İsviçre Turnuvası’nda!

2021 FIDE Grand İsviçre Turnuvası, eski dünya şampiyonu Mihail Tal ile özdeşleşmiş Letonya’nın başkenti Riga’da 27 Ekim-7 Kasım tarihleri arasında hem açık hem de ilk defa kadınlar olmak üzere iki ayrı turnuva olarak oynanacak. Her ne kadar COVID-19 tedbirleri nedeniyle sıkı tedbirlerin ilan edildiği Letonya’da turnuvanın düzenlenmesi tehlikeye girer gibi olduysa da hükümetin uluslararası müsabakalara özel izin vermesiyle bu engel aşılmış oldu.

Açık kategoride 107 kadınlarda ise 50 katılımcıyla düzenlenen turnuvalar dünya şampiyonluğu döngüleri için büyük önem taşıyor. Açık kategoride ilk iki sırayı alan oyuncular 2022 Adaylar Turnuvası’na katılma hakkı elde ederken sonraki altı sırayı alan oyuncu ise FIDE Grand Prix’de oynama hakkı kazanacak. Kadınlarda ise turnuvayı birinci tamamlayan oyuncu Adaylar Turnuvası’na ve en iyi dört oyuncu FIDE Kadınlar Grand Prix’e katılma şansına sahip olacak.

Turnuvada ülkemizi açık kategoride GM Mustafa Yılmaz, kadınlarda IM Ekaterina Atalık temsil ediyor. Caruana, Aronyan, Firouzja, Vachier-Lagrave ve kadınlarda Muziçuk, Cagnidze, Kostenyuk gibi yıldızlarla dolu oldukça kuvvetli bir oyuncu grubu içerisinde mücadele edecek oyuncularımıza başarılar diliyoruz!

Turnuvanın ilk turu 27 Ekim Çarşamba günü TSİ 14:00’da başlayacak.

Resmi Site: https://grandswiss.fide.com
FIDE Grand İsviçre Canlı Yayın: https://www.chess.com/events/2021-fide-chesscom-grand-swiss
FIDE Kadınlar Grand İsviçre Canlı Yayın: https://www.chess.com/events/2021-fide-chesscom-womens-grand-swiss
Sonuçlar (Açık): https://chess-results.com/tnr587230.aspx
Sonuçlar(Kadınlar): https://chess-results.com/tnr587231.aspx

logo