Mobile menu

2021 Avrupa Okullar Online'da 2 Şampiyonluk 1 İkincilik ve 1 Üçüncülük! Tebrikler Çocuklar

adsz tasarm 362021 Avrupa Okullar Online Hızlı Satranç Şampiyonası, 10-12 Aralık 2021 tarihlerinde oynanan Final Turnuvası ile sona erdi. Final turnuvası 15+10 zaman temposu ve çift maç eleme usulüne göre oynanandı. Eleme turnuvasında yarışan 10 sporcumuzdan 9’unun oynamaya hak kazandığı final turnuvası sonucunda ise toplamda 2 şampiyonluk, 1 ikincilik ve 1 üçüncülük elde ettik.

 

10 yaş genel kategoride favori olarak görülen yıldız sporcumuz CM Yağız Kaan Erdoğmuş, ilk 2 turda rakipleri 2-0 gibi çok net bir skor ile yenerek adeta şampiyonaya damgasını vurdu. Final turunda ise ilk oyunda beyaz taşlar ile rakibini mağlup eden sporcumuz, ikinci oyunda da siyah taşlar ile rakibini yenerek 2-0 mağlup etti ve şampiyon olmayı başardı.

10 yaş kızlar kategorisinde yarışan Arya Aydoğan, ilk 2 turda rakiplerini mağlup ederek şampiyonluk maçına çıktı. 2 oyunda da rakibi ile berabere kalan sporcumuz şampiyonluk için “Armageddon” maçına çıktı. Şampiyonluk maçında beyaz taşlar ile oynayan sporcumuz heyecanın yüksek olduğu maçta rakibini mağlup etti ve şampiyon olmayı başardı.

13 yaş kızlar kategorisinde yarışan Ceren Tırpan, ilk 2 turda rakiplerini mağlup ederek şampiyonluk maçına çıktı. Sporcumuz ilk oyundan beraberlik ile ayrılırken ikinci oyunda ise beyaz taşlar ile mağlup olmaktan kurtulamadı ve şampiyonayı ikinci sırada tamamladı.

17 yaş genel kategoride yarışan FM Umut Ata Akbaş, ilk turda aldığı galibiyetin ardından 2. turda kaybederek son turda üçüncülük maçına çıktı. İlk oyunda siyah taşlar ile beraberlik alan sporcumuz, ikinci oyunda beyaz taşlar ile kazanarak rakibini 1,5-0,5 mağlup etti ve üçüncü olmayı başardı.

11 yaş genel kategoride yarışan Ege Tuna Öktem, 13 yaş genel kategoride yarışan CM Kerem Erten, 15 yaş genel kategoride yarışan CM Efe Metehan Yavuz, kızlar kategorisinde yarışan WCM Elif Keskin ve 17 yaş genel kategoride yarışan Melike Büşra Özer final turnuvasına ilk turda veda ettiler.

Şampiyonada yarışan sporcularımızı tebrik ediyoruz.

adsz tasarm 34

Chess-results : https://chess-results.com/tnr583145.aspx?lan=8&art=25&fedb=TUR&flag=30

Resmi site : https://www.64.ge/