Mobile menu

Grand Swiss'de Son İki Tur

whatsapp image 2023-10-27 at 11.46.35 125 Ekim – 5 Kasım 2023 tarihleri arasında Man Adası’nda düzenlenen 2023 FIDE Grand Swiss turnuvasında dokuzuncu tur maçları oynandı. Turnuvada böylece son iki tura girilirken dokuz turun ardından GM Mustafa Yılmaz 5 puan, IM Ediz Gürel ve GM Vahap Şanal 3 puanla yoluna devam ediyor.

GM Mustafa Yılmaz dokuzuncu turda GM Alexei Shirov ile karşılaştı. Siyah taşlarla sağlam bir açılış tercihinde bulunan büyükustamız rakibinin de açılışta hamle tekrar istemesiyle birlikte hızlı bir beraberlik aldı. Son iki tura 5 puanla giren GM Yılmaz, onuncu turda ise GM Kirill Shevhcenko ile karşı karşıya gelecek.

Turnuvada yarışan diğer büyükustamız GM Vahap Şanal ise GM Deniz Lazavik karşısında siyah taşlarla mücadele etti. Açılışta vezir kanadından yaptığı piyon sürüşleriyle rakibine baskı kurmaya çalışan büyükustamız, rakibinin sağlam oyunu sonucunda eşit bir oyunortası konumuna gitti. Karşılıklı yapılan taş değişimleri sonucunda konum iyice sadeleşti ve oyunortasında yapılan hamle tekrarıyla maç beraberlikle sonuçlandı. Büyükustamız onuncu turda ise ev sahibi Li Wu ile karşılaşacak.

Turnuvada yarışan genç yeteneğimiz IM Ediz Gürel ise dokuzuncu turda yaşayan efsana GM Vasyl Ivanchuk ile karşı karşıya geldi. Dengeli geçen açılış safhasının ardından oyunortasında merkezde zayıf piyonu kalan sporcumuz, konumu tutmaya çalışırken tecrübeli rakibi vezir kanadından yaptığı baskıyla inisiyatifi ele geçirdi. Piyon geride oyunsonuna giren IM Gürel, konumu tutmaya çalışsa da kuvvetli rakibinin ders niteliğindeki oyunu sonucunda günü puansız bir şekilde kapattı. Son iki tura 3 puanla giren IM Gürel, onuncu turda ise GM Adham Fawzy ile karşı karşıya gelecek.

Onuncu turu TSİ 17.30’da başlayacak olan turnuvada mücadele eden ustalarımıza başarılar dileriz.

Heyecan dolu karşılaşmalara sahne olacak bu turnuvanın canlı yayını IM Melih Yurtseven'in sunumuyla Federasyonumuzun #turkishchess isimli Youtube hesabı ve Satranç365 'in Youtube hesabından canlı olarak takip edilebilecek.

Resmi Site : https://grandswiss.fide.com/

Chess-Results : https://chess-results.com/tnr793016.aspx?lan=1&art=25&fedb=TUR&flag=30

Chess24 : https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/fide-grand-swiss-2023/1/1/1