Mobile menu

FIDE Grand Swiss 2023'te Final Zamanı

whatsapp image 2023-10-27 at 11.46.35 125 Ekim – 5 Kasım 2023 tarihleri arasında Man Adası’nda düzenlenen 2023 FIDE Grand Swiss turnuvasında onuncu tur maçları oynandı. Turnuvada böylece son tura girilirken son tura GM Mustafa Yılmaz 5,5 puan, IM Ediz Gürel 4 puan ve GM Vahap Şanal ise 3,5 puanla giriyor.

GM Mustafa Yılmaz onuncu turda GM Kirill Shevchenko ile karşılaştı. Beyaz taşlarla sağlam bir açılış tercihinde bulunan GM Yılmaz, açılışta yaptığı piyon sürüşleriyle dengeli bir konum elde etti. Oyunortasında yapılan taş değişimlerinin ardından iki taraf da konumu zorlamak istemedi ve maç beraberlikle sonuçlandı. Son tura 5,5 puanla giren büyükustamız son turda ise GM Pentala Harikrishna ile karşı karşıya gelecek.

Genç yeteneğimiz IM Ediz Gürel ise GM Adham Fawzy ile karşı karşıya geldi. Beyaz taşlarla açılışta merkezden piyon sürerek rakibine baskı yaratmaya başlayan IM Gürel, oyunortasında rakibinin g4 karesinde zayıf kalan atını çok güzel bir şekilde aldı. Rakibinin şah saldırısı karşısında ise doğru zamanda aleti geri verip kalite öne geçen IM Gürel, önde girdiği oyunsonunda rakibini mağlup etmeyi başardı. Son tura 4 puanla giren IM Gürel, son turda ise GM Max Warmerdam ile karşılaşacak.

Turnuvada yarışan diğer büyükustamız GM Vahap Şanal ise, onuncu turda ev sahibi sporcu Li Wu ile karşı karşıya geldi. Açılış safhasında rakibinin merkez hakimiyeti alarak avantaj elde etmesi sonucunda taş değişimlerine giderek konumu dengelendiren GM Şanal, eşit bir kale oyunsonuna gitti. Oyunsonunda ise iki taraf da birbirinin piyonlarını hızlıca topladı ve maç beraberlik ile sonuçlandı. Son tura 3,5 puanla giren GM Şanal, son turda ise IM Ihor Samunenkov ile mücadele edecek.

Final turu TSİ 17.00’de başlayacak olan turnuvada mücadele eden ustalarımıza başarılar dileriz.

Heyecan dolu karşılaşmalara sahne olacak bu turnuvanın canlı yayını IM Melih Yurtseven'in sunumuyla Federasyonumuzun #turkishchess isimli Youtube hesabı ve Satranç365 'in Youtube hesabından canlı olarak takip edilebilecek.

Resmi Site : https://grandswiss.fide.com/

Chess-Results : https://chess-results.com/tnr793016.aspx?lan=1&art=25&fedb=TUR&flag=30

Chess24 : https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/fide-grand-swiss-2023/1/1/1