Mobile menu

Avrupa Takımlar Şampiyonası'nda 6 Tur Geride Kaldı

1

10-21 Kasım 2023 tarihleri arasında Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen 2023 Avrupa Takımlar Şampiyonası’nda altıncı tur maçları oynandı. Altı turun ardından açık kategoride yarışan takımımız ve Kadınlar takımımız 6 puanla yoluna devam ediyor.

Açık kategoride yarışan takımımız Moldova takımı ile karşılaştı. İlk masada GM Ivan Schitco karşısında beyaz taşlarla oynayan GM Yılmaz, açılışta rakibinin piyonlarını çok hızlı bir şekilde sürmesi sonucu zayıflıklar oluşturup inisiyatifi aldı. İki tarafın da zayıf kalan şahına karşı karşılıklı saldırılar başlayan oyun hamle tekrarı sonucu beraberlikle sonuçlandı. İkinci masada mücadele eden GM Şanal ise dengeli geçen açılış safhasının ardından oyunortasında yapılan taş değişimleri sonucunda hamle tekrarı yaparak masadan yarım puanla ayrıldı. Üçüncü masada ise GM Victor Bologan karşısında mücadele eden GM Ali Marandi, açılışta yapılan taş değişimlerinin ardından oyunortasında kalelerini aktif bir şekilde kullanarak piyon öne geçse de bu üstünlük oyunsonunda kazanmak için yeterli olmadı ve tecrübeli rakibiyle berabere kaldı. Son masadan da beraberlik alan milli takımımız günü 2-2 skorluk beraberlikle tamamladı. Takımımız yedinci turda ise İsveç takımı ile karşılaşacak.

Kadınlar kategorisinde ise Belçika takımı ile karşılaştık. İkinci masada WFM Tyani De Rycke ile karşılaşan WFM Çiftçi, açılışta rakip şah üzerinde baskı kurmaya başlayarak inisiyatifi aldı. Doğru taş değişimleriyle rakip filleri iyice zayıflatan sporcumuz, atlarını çok kuvvetli bir şekilde kullanarak rakibine hiç şans tanımadı ve güzel bir galibiyete imza attı. Üçüncü masada ise WFM Nele Vanhuyse ile oynayan WIM Isgenderova, taşların hızlıca sadeleştiği oyunortasında güzel bir taktik fikirle piyon önde çift kale oyunsonuna girdi. Eşit olan oyunsonunda çok güzel bir teknikle uzak geçer yaratan sporcumuz bir galibiyete daha imza attı. Kalan iki masadan yarım puan çıkaran takımımız rakibini 2,5-1,5 skorla mağlup etmeyi başardı. Böylece 6 puana yükselen takımımız, yedinci turda ise 4 numaralı seribaşı olan Ukrayna takımı ile karşı karşıya gelecek.

Yedinci turu TSİ 17.00’de başlayacak olan şampiyonada yarışan takımlara başarılar dileriz.

Resmi Site : https://etcc23.me/

Chess-Results : https://chess-results.com/tnr832215.aspx?lan=1&art=20&snr=16&turdet=YES&flag=30

Chess24 – Genel : https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/european-team-championship-2023/1/1/1

Chess24 – Kadın : https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/european-womens-team-championship-2023/1/1/1