Mobile menu

Avrupa Takımlar'da Son İki Tur

etcc2310-21 Kasım 2023 tarihleri arasında Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen 2023 Avrupa Takımlar Şampiyonası’nda altıncı tur maçları oynandı. Dört turun ardından açık kategoride yarışan takımımız ve Kadınlar takımımız 6 puanla yoluna devam ediyor.

Açık kategoride yarışan takımımız İsveç takımı ile karşılaştı. İkinci masada GM Erik Blomqvist karşısında mücadele eden GM Şanal, beyaz taşlarla İspanyol Açılışı tercihinde bulundu. Çok tercih edilmeyen bir devamyolunun oynandığı karşılaşmada büyükustamız rakibinin yaptığı kalite fedası sonucunda sağlam bir savunma oyunu sergiledi. Rakibini taş değişimlerine zorlayıp materyal avantajını oyunsonuna taşıyan GM Şanal güzel bir galibiyete imza attı. Dördüncü masada ise IM Kaan Küçüksarı ile karşılaşan GM Ali Marandi, dengeli geçen açılış safhasının ardından oyunortasında piyon geri düşse de baskılı oyunuyla rakibinin avantaj elde etmesine izin vermedi ve oyun beraberlikle sonuçlandı. Kalan iki masada ise şansız bir şekilde puan alamayan takımımız günü 1,5-2,5 skorla puansız bir şekilde kapattı. Milli takımımız sekizinci turda ise Kuzey Makedonya takımıyla karşı karşıya gelecek.

Kadınlar kategorisinde ise şampiyonanın favorilerinden olup beklenilen performansın altında kalan 4 numaralı seribaşı olan Ukrayna takımı ile karşılaştık. İlk masada mücadele eden WFM Aydın, eski Kadınlar Dünya Şampiyonu GM Anna Ushenina ile karşı karşıya geldi. Kuvvetli rakibi karşısında sağlam bir açılış tercihinde bulunan WFM Aydın, rakibine oyun şansı tanımadan taşları sadeleştirdi ve hamle tekrarıyla masadan yarım puanla ayrıldı. 3.masada IM Inna Gaponenko karşısında oynayan WIM Isgenderova, açılışta rakibinin vezir kanadından sürdüğü piyon sürüşlerine karşı merkezden piyon feda ederek inisiyatifi aldı. İki tarafın da karşılıklı şanslar elde ettiği oyun beraberlikle sonuçlandı. Kalan iki masadan ise puansız ayrılan takımımız kuvvetli rakibi karşısında 1-3 skorla kaybetti. 6 puanla son iki tura giren kadın takımımız, sekizinci turda ise İtalya takımı ile karşılaşacak.

Sekizinci turu TSİ 17.00’de başlayacak olan şampiyonada yarışan takımlara başarılar dileriz.

Haber: Mert Tırak

Resmi Site : https://etcc23.me/

Chess-Results : https://chess-results.com/tnr832215.aspx?lan=1&art=20&snr=16&turdet=YES&flag=30

Chess24 – Genel : https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/european-team-championship-2023/1/1/1

Chess24 – Kadın : https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/european-womens-team-championship-2023/1/1/1