Mobile menu

Avrupa Takımlar'da Final Zamanı

210-21 Kasım 2023 tarihleri arasında Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen 2023 Avrupa Takımlar Şampiyonası’nda sekizinci tur maçları oynandı. Böylece şampiyonada final turuna girilirken açık takımımız 8 puan ve kadınlar takımımız ise 7 puanla son tura giriyor.

Açık kategoride yarışan takımımız Kuzey Makedonya takımı ile karşılaştı. İlk masada FM Emil Risteski karşısında beyaz taşlarla mücadele eden Yılmaz, açılışta kendisine açık hat yaratarak oyun şansı elde etti. Doğru taş değişimlerine gidip rakibin filini ve atını adeta hapsederek avantajı iyice eline geçiren büyükustamız güzel bir piyon fedasıyla kalesini rakip sahaya soktu ve güzel bir galibiyet elde etti. İkinci masada ise IM Filip Pancevski ile oynayan GM Şanal, dengeli geçen açılış safhasının ardından oyunortasında vezir kanadından piyon sürüşleriyle oyun şansı aradı. Doğru taş değişimleriyle rakibinin piyon yapısını zayıflatan büyükustamız piyon önde girdiği oyunsonunu kazanmasını bildi. Dördüncü masada FM Andrej Veljanoski ile karşılaşan GM Yılmazyerli ise açılışta agresif bir kalite fedası yaparak inisiyatifi aldı. Rakip şah üzerinde ciddi baskı kuran büyükustamız piyon önde girdiği oyunsonunu güzel bir teknikle kazanmayı başardı. Böylece rakibini 3-1 skorla mağlup eden milli takımımız son turda ise İzlanda takımı ile karşı karşıya gelecek.

Kadınlar kategorisinde ise İtalya takımı ile karşılaştık. Dördüncü masada WFM Elisa Cassi karşısında siyah taşlarla mücadele eden WFM Buse Naz Koçyiğit, açılışta şah kanadından piyon sürüşleri yaparak rakibi üzerinde baskı kurmaya başladı. Tüm taşlarını şah kanadına getirerek baskısını iyice arttıran WFM Koçyiğit, rakibine şans tanımadan güzel bir galibiyete imza attı. İlk masada IM Marina Brunello ile oynayan IM Atalık, oyunortasında güzel bir taktik fikir bularak piyona karşılık kalite öne geçti. Kazanması oldukça zor olan kaleye karşı at+piyon oyunsonuna giren sporcumuz 92 hamle sonucunda berabere kaldı. İkinci masada IM Elena Sedina karşısında mücadele eden WFM Aydın ise iki tarafın da sağlam oyunu sonucunda hızlı taş değişimlerine gitti ve masadan yarım puanla ayrıldı. Takımımız ise İtalya karşısında 2-2 skorla beraberlike alarak ayrıldı. Son tura 7 puanla giren kadın milli takımımız son turda ise İzlanda takımı ile karşılaşacak.

Final turu TSİ 17.00’de başlayacak olan şampiyonada yarışan takımlara başarılar dileriz.

Haber: Mert Tırak

Resmi Site : https://etcc23.me/

Chess-Results : https://chess-results.com/tnr832215.aspx?lan=1&art=20&snr=16&turdet=YES&flag=30

Chess24 – Genel : https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/european-team-championship-2023/1/1/1

Chess24 – Kadın : https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/european-womens-team-championship-2023/1/1/1