Mobile menu

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

whatsapp image 2023-12-03 at 12.39.16Türkiye Satranç Federasyonu olarak hayata geçirdiğimiz projeler, turnuvalar ve etkinliklerle, engelli sporcularımız için başarılı ve önemli işlere imza atıyoruz.

Görme engelli çocuklarımız için “Gören Eller Projesini” hayata geçirerek Türkiye’nin dört bir yanındaki tüm görme engelli okullarında satranç sınıfları açtık.
Gençlik ve Spor Bakanlığımızın desteği ile Federasyonumuz tarafından hayata geçirilen “Satranç Eğitimini Geliştirme” Projesi kapsamında hazırlanan satranç eğitimi sesli kitabı ile görme engelli bireyler satranç sporuna kolayca ulaşabildi. “12 Adımda Satranç Öğreniyorum" sesli kitap görme engelli bireylerin satranç sporuna kolayca ulaşabilmesini sağladı. T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen Erişilebilirlik Ödüllerinde federasyonumuz, “12 Adımda Satranç Öğreniyorum” sesli kitabıyla ikincilik ödülünü aldı.
Yine yakın zamanda Bakanlığımızın desteğiyle Federasyonumuz tarafından hazırlanan videolar ve “Türk İşaret Dili Satranç Terimleri Sözlüğü” ile “Satranç Engel Tanımaz” dedik. Proje kapsamında hazırlanan 16 bölümlük videolarımız TRT Spor Yıldız ekranlarında yayınlanıyor. Hazırladığımız projelerin önemli kurum ve kuruluşlar tarafından böyle ilgi görmesi de yaptığımız işlerin ne kadar doğru ve güzel olduğunu da bizlere göstermiş oluyor.
Ve daha nice turnuva ve organizasyonu engelli sporcularımız için hayata geçiyoruz…
Satrancı çocuklarımızın, gençlerimizin yaşamlarının merkezine taşımak için her zaman üretmeye devam ediyoruz. Aldığımız başarılar, sporcularımızın azmi her zaman yüzümüzü güldürüyor.

Azminiz, mücadeleniz, umutları yeşerten hikayeleriniz ile iyi ki varsınız sevgili sporcularımız... Sizi çok seviyoruz.