Mobile menu

Türkiye Satranç Şampiyonası'nda 3.Tur

tr23tur3Federasyonumuz tarafından GÜRİŞ Holding sponsorluğunda düzenlenen 2023 Türkiye Satranç Şampiyonası’nda üçüncü tur maçları oynandı. Üç turun ardından GM Mert Yılmazyerli 2,5 puanla tek başına liderliğini devam ettirirken 2 puana sahip olan FM Adar Tarhan, IM Alparslan Işık ve FM Ufuk Tuncer ise ikinci sırada bulunuyor.

Günün en sürpriz sonucu FM Atakan Mert Biçer – Ceren Tırpan maçından geldi. Açılış safhasında c hattını açarak açık hattan baskı yaratmaya başlayan FM Biçer, oyunortasında ise piyonlarını yavaş yavaş ilerleterek alan avantajını da aldı. Oyunun ilerleyen safhalarında ise avantajı iyice ele geçiren rakibine karşısında vezirini rakip sahaya götürerek karşı oyun şansı elde etti. Kuvvetli rakibi karşısında atı ve veziriyle rakip şah üzerinde çok ciddi bir baskı yaratmaya başlayan Ceren oldukça heyecan dolu dakikalara sahne olan karşılaşmada kuvvetli rakibini mağlup etmeyi başardı.

Günün en şanssız karşılaşması ise FM Yankı Taşpınar – FM Ufuk Tuncer maçı oldu. Siyah taşlarla Şah Hint Savunması tercihinde bulunan FM Tuncer, sağlam bir yapı kurarak oynaması rahat bir oyun geçirdi. Beyaz taşlarla ise plan bulmakta zorlanan genç sporcumuz FM Taşpınar, oyunortasında talihsiz bir şekilde süresini kullanamadı ve bayrağı düşerek günü puansız bir şekilde kapattı.

Günün bir diğer heyecanlı maçı ise IM Alparslan Işık – Enis Metin oyunu oldu. Beyaz taşlarla agresif bir açılış tercihinde bulunan IM Işık, erken safhada vezir kanadından sürdüğü piyonlarla oyunu karıştırdı. Oyunortasında ise iki piyon fedası yaparak rakip şah üzerinde ciddi bir baskı yaratan IM Işık, şampiyonanın belki de şu ana kadarki en karışık oyununa sahne olan karşılaşmada güzel bir matla rakibini mağlup etmeyi başardı.

FM Ataberk Eren – GM Mert Yılmazyerli maçına baktığımızda ise iki tarafın da dengeli oynadığı karşılaşmanın açılış safhasında merkezdeki piyonlar değişilerek oyun açıldı. Sonrasında yapılan karşılıklı taş değişimleriyle birlikte konum daha da sadeleşti ve yapılan hamle tekrarıyla maç beraberlikle sonuçlandı.

FM Adar Tarhan – FM Umut Erdem Gündüz maçında ise dengeli geçen açılış safhasının ardında oyunortasında yapılan taş değişimleri sonucunda konum sadeleşmeye başladı. Oyunortasında bulduğu güzel bir taktik fikirle piyon öne geçen FM Gündüz, oyunsonunda kazanç için zorlasa da bu avantaj kazanç için yeterli olmadı ve maç beraberlikle sonuçlandı.

Dördüncü turu yarın saat 15.00’de başlayacak olan şampiyonada hamle yapan tüm sporcularımıza başarılar diliyoruz.

Şampiyona heyecanını IM Melih Yurtseven ile FM Özgün Şahin'in yorum ve analizleriyle Federasyonumuzun TurkishChess isimli Youtube kanalı ve Satranc365 Youtube kanalından takip edebilirsiniz.

Şampiyona Sayfası : http://tr2023.tsf.org.tr/