Mobile menu

2023 Türkiye Satranç Şampiyonası'nda 6.Tur

tr23tur6Federasyonumuz tarafından GÜRİŞ Holding sponsorluğunda düzenlenen 2023 Türkiye Satranç Şampiyonası’nda altıncı tur maçları oynandı. Altı turun ardından 4 puana sahip olan IM Alparslan Işık ve GM Mert Yılmazyerli liderliği paylaşırken 3,5 puana sahip olan FM Adar Tarhan ile FM Umut Erdem Gündüz üçüncülüğü paylaşıyor.

Üst sıraları yakından ilgilendiren bir maç olan FM Atakan Mert Biçer – FM Adar Tarhan oyununda açılışta çok güzel bir şekilde rokunu bozup inisiyatifi alan FM Biçer, rakip fili açmaza alarak rakibi üzerinde ciddi bir baskı yarattı. Rakibin taşlarının gelişmesine izin vermeyip güzel bir kale fedası yapan FM Biçer bir de kalite fedası yaparak rakip şahı mat ağına soktu ve çok şık bir matla rakibini mağlup etmeyi başardı.

Liderliği paylaşan sporcular bugün karşı karşıya geldi. GM Mert Yılmazyerli – IM Alparslan Işık maçında iki taraf da riske girmek istemedi ve açılış safhasında hamle tekrarıyla maç erken bir beraberlikle sonuçlandı.

Ceren Tırpan – FM Umut Erdem Gündüz maçına baktığımızda İspanyol Açılışı’nda alışık olmadığımız bir yapıya girmeyi tercih eden FM Gündüz açılışta çift fil avantajını aldı. Konumu kapatmaya çalışan rakibine karşı piyon sürüşleriyle rakibinin piyon zincirini yıpratan FM Gündüz, kaleleri değişerek rakip şahın savunmasını yıprattı. Merkez hakimiyetini alıp taşlarıyla rakip şah üzerinde sert bir baskı yaratan FM Gündüz, güzel bir mat fikriyle taş öne geçti ve maçta kazanan taraf olmayı başardı.

Enis Metin – FM Ufuk Tuncer maçında dengeli geçen açılış safhasının ardından oyunortasında yapılan taş değişimleriyle konum sadeleşmeye başladı. Yapılan taş değişimleri sonucunda FM Tuncer oyunsonuna piyon önde girse de rakibinin aktifliği alması sebebiyle konumunu ilerletemedi ve maç beraberlikle sonuçlandı.

FM Ataberk Eren – FM Yankı Taşpınar maçında ise vezir kanadından piyonlar değişildikten sonra açılan c hattında taşlar sadeleşmeye başladı. Piyonların ilerlenip konumun kitlenmeye başladığı konumda iki tarafın da oyun planı kalmadı ve maç beraberlikle sonuçlandı.

Yedinci turu yarın saat 15.00’de başlayacak olan şampiyonada hamle yapan tüm sporcularımıza başarılar diliyoruz.

Şampiyona heyecanını IM Melih Yurtseven ile FM Özgün Şahin'in yorum ve analizleriyle Federasyonumuzun TurkishChess isimli Youtube kanalı ve Satranc365 Youtube kanalından takip edebilirsiniz.

Haber: Mert Tırak

Şampiyona Sayfası : http://tr2023.tsf.org.tr/