Mobile menu

Yener Ersoy TSF Ömür Boyu Onursal Yönetim Kurulu Üyesi Oldu

Kuzey Kıbrıs satrancına yön veren ve ülkesine uygulanan izolasyon politikasını satranç sporu ile kırmaya çalışan, bu çabanın ilk ürünü olarak da Avrupa Yaş Grupları Şampiyonası'na davet edilen Kuzey Kıbrıs Satranç Federasyonu (KKSF) Başkanı Yener Ersoy ile tarihlerinin en güçlü dönemini yaşıyor. Ersoy’un başkanlığı döneminde, Türkiye ile satrançtaki ikili ilişkiler doruğa çıktı. Organizasyon, eğitim, sporcu değişimi gibi konularda yapılan protokoller ile Kuzey Kıbrıs satranç ailesinin donanımı artırılmaya çalışılmıştır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanlığı'nda üst düzey bürokrat ve hukukçu olarak görev alan Ersoy, yoğun devlet işlerinin yanında satranç sporuna yönetici olarak katılımı, çabası ile Kuzey Kıbrıs satranç ailesinin de takdirlerini almıştır.

Yener Ersoy şu sıralar başkanlık görevini kendi mevzuatları doğrultusunda başkan vekiline bıraktı. Önümüzdeki kasım ayında yapılacak seçimlere de yine mevzuatları gereği katılamayacak. Ancak bir dönem sonra eğer isterse yine aday olabilecek.

Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu, bu değerli dost ve satranç aşığına yaptığı değerli çalışmalar ve iki kardeş ülke arasında satranç köprüsünün sağlıklı bir yapıda oluşmasına gösterdikleri gayret ve katkıları nedeniyle “ Türkiye Satranç Federasyonu Ömür Boyu Onursal Yönetim Kurulu Üyesi” unvanını verdi. Başkan Ersoy’u kutluyor ve sevgiyle anıyoruz.

TÜRKİYE SATRANÇ FEDERASYONU