Mobile menu

Şampiyonluk Mücadelesinde Heyecan Devam Ediyor

sampiyonadasonayaklasiliyor2024 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası tüm hızıyla devam ediyor.

2.500 sporcunun şampiyonluk mücadelesi verdiği görkemli turnuvada 7 yaş genel kategoride Ömer Taha Dede ve Mehmet Akif Yiğitoğlu, kızlar kategorisinde Göksu Yıldız 6. turda tam puan ile zirveyi paylaşıyor. 8 yaş genel kategorisine baktığımızda ise Meriç Zeynel Aker 6, kızlar kategorisinde ise Defne Özbay ve Defne Karaman 6 puan ile yollarına devam ediyor.

9 yaş genel kategorisinde Ahmed Taha Üzümcü 6, kızlar kategorisinde ise Irmak Keser ve Elif Dila Kebir şampiyonaya 5.5 puanla devam eden isimler arasında. 10 yaş genel kategoride Yusuf Kerem Şahin ve Ömer Alp Koyunoğlu 6, kızlar kategorisinde ise Beren Nisa Karabaş 6 puan ile zirvede.

11 yaş genel kategorisinde ise Murat Kutay Göktürk ve Kerem Arhan Akyüz 5,5 puanla, kızlar kategorisinde Zeynep Sönmez ve Defne Aldeniz 5,5 puan ile 6. turu geride bıraktı.

Şampiyonanın en büyük yaş grubu olan 12 yaş genel kategorisinde Abdullah Mete İnceçınar ve Mehmet Efe Akın ve Barış Çınar Şahbudak ve kızlar kategorisinde ise Senem Gül Başsarı ve Tuana Abak 5,5 puan ile 6. turu tamamladı.

2024 Türkiye Yıldızlar Şampiyonası’nda 6. turun ardından 13 yaş genel kategorisinde CM Ali Alper Çelik 6, kızlar kategorisinde Zümral Yazıcı 5,5 puan ile yollarına devam ediyor.

14 yaş genel kategorisine baktığımızda ise CM Timur Önal, kızlar kategorisinde ise Fatma Zehra Oflaz 5,5 puan ile yeni tura başlangıç yapacak.   

15 yaş genel kategorisinde Efe Yalçınkaya ve Alper Demirtaş 5,5, kızlar kategorisinde ise Ela Keskinler 5 puan ile yoluna devam ediyor. 16 yaş genel kategorisinde 6. Turun ardından CM Kerem Erten 6, kızlar kategorisinde WCM Elif Zeren Yıldız 5,5 puan ile zirvede yerini alıyor.

17 yaş genel kategorisinde ise IM Adar Tarhan 6 puan ile kayıpsız yoluna devam ederken, kızlar kategorisinde WCM Ecrin Efsa Büyük 4,5 puan ile yeni tura başlangıç yapacak Şampiyonanın en büyük yaş grubu olan 18 yaş genel kategorisinde CM Onur Çınar Engin yoluna 6 puanla devam ederken ve kızlar kategorisinde Gökçen Yılmaz 3,5 puan ile zirvede yerini alıyor.

7. turu yarın sabah saat 10.00’da başlayacak olan şampiyonada tüm sporcularımıza başarılar dileriz.

Yarışma Sayfaları: 

 http://tyg2024.tsf.org.tr/

http://yildizlar2024.tsf.org.tr/