Mobile menu

Prag'da 2 Günün Ardından

prag27 Şubat – 7 Mart tarihleri arasında Çekya’nın başkenti Prag’da düzenlenen 2024 Prag Uluslararası Satranç Festivali’nde iki tur sona erdi. Challangers kategorisinde mücadele eden IM Ediz Gürel iki turun ardından 1,5 puanla yoluna devam ederken Açık kategoride yarışan sporcularımız IM Alparslan Işık, IM Eray Kılıç, CM Hüseyin Said Deveci ve FM Özgün Şahin maçlarını kazandı, Bora Yağız ise ilk turdan beraberlikle ayrıldı.

Genç yıldızımız ilk turda dünya satranç tarihinin en genç GM unvanını alan sporcusu GM Abhimanyu Mishra ile karşı karşıya geldi. Siyah taşlarla sağlam bir açılış tercihinde bulunan IM Gürel, açılışta yapılan taş değişimleri sonucunda dengeli bir oyunortası konumuna girdi. Oyunsonuna geçişte piyon değişimleriyle konumu açmaya çalışan rakibi karşısında dengeyi bozmayan genç yıldızımız ilk turdan beraberlikle ayrıldı.

İkinci tura geldiğimizde ise IM Gürel yakın zamanda gösterdiği başarılı performanslar ile GM unvanı almaya hak kazanan IM R Vaishali karşısında beyaz taşlarla mücadele etti. Beyaz taşlarla erken safhada merkez hakimiyetini ele geçirip inisyatifi alan IM Gürel, köşe piyonlarıyla rakibine yaptığı baskı sonucunda rakip şahın konumunu iyice zayıflattı. Tüm taşlarıyla rakip şahın üzerine baskı kurmaya devam eden genç yıldızımız çok şık bir galibiyet elde ederek GM olma yolunda önemli bir adım attı.

Turnuvada yarışan tüm sporcularımıza başarılar dileriz.

Chess.com : https://www.chess.com/events/2024-prague-chess-festival-challengers/games

Resmi Site : https://praguechessfestival.com/en/2024

Chess-results : https://chess-results.com/tnr896925.aspx?lan=1&art=25&fedb=TUR&turdet=YES&flag=30

pragwhatsapp image 2024-02-28 at 18.54.50whatsapp image 2024-02-28 at 18.54.51