Mobile menu

Kadınlar Şampiyonası'nda İlk Hamleler Yapıldı

arzum-acilis-toren 5Federasyonumuz tarafından düzenlenen Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü de içine alan 3-9 Mart 2024 tarihleri arasında Gaziantep’te başladı. 16 yıldır aralıksız bir şekilde Arzum sponsorluğunda düzenlenen Türkiye’nin en prestijli şampiyonalarından Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası’nda, 9 tur boyunca 100 kadın sporcu şampiyonluk için mücadele edecek.

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış törenine Federasyon Başkanımız Gülkız Tulay, Gaziantep İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Halil Şen, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu,  Başkan Vekilimiz Aşkın Keleş, Gaziantep Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Fikret Alıncak, Spor Hizmetleri Müdürü Levent Demir, İl Temsilcimiz Ebru Baloğlu, sporcularımız, velilerimiz, hakemlerimiz ve basın mensupları katıldı. 

 

Gaziantep Şehitkamil Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen şampiyonada toplam 250 bin TL nakdi ödül dağıtılacak. Dereceye giren sporculara Arzum tarafından çeşitli hediyeler de verilecek.

“Kadın lisanslı sporcu sayımız ile zirvedeyiz”

Türk satrancının son 11 yıldaki yükselişinin dünya satranç otoritelerinin de dikkatini çektiğini ve takdir topladığını belirten Federasyon Başkanımız Gülkız Tulay, “Türk satrancının yükselişinde kadınların başarısı önemli role sahip. Ülkemizde kadınlar artık satranca daha fazla ilgi gösteriyor. Rakamlarımız bizi doğruluyor. Şu anda lisanslı satranç sporcu sayısında tüm branşlar arasında dünya ortalamasının da üzerinde birinci sıradayız. Kadın lisanslı sporcu sayısında da lideriz. Ülkemizde 400 bine yakın lisanslı kadın satranç sporcumuz var. Bu rakam son yıllarda hızla yükseliyor. 25 bine yakın kadın antrenörümüz, 4 bine yakın kadın hakemimiz görev yapıyor. Hem çalışıp hem de profesyonel olarak satranç sporu ile ilgilenen müthiş kadınlarımız var. Kadınlarımızla, satranç sporcularımızla gurur duyuyoruz. Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası’nda hamle yapacak tüm sporcularımıza başarılar diliyorum” dedi.

Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası’nı 16 yıldır Arzum ile hayata geçirdiklerini belirten Başkanımız Tulay, “Bu prestijli turnuvaya katkılarından dolayı Arzum ailesine ve bu sene böylesi anlamlı bir organizasyona ev sahipliği yapan Şehitkamil Belediyesi’ne teşekkürlerimizi iletiyorum. Birlikteliğimizin daha uzun yıllar devam edeceğini, nice güzel projeleri birlikte gerçekleştireceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

“Her zaman gurur duyacağımız bir eser”​

Arzum Pazarlama Direktörü Seda Simur Büyükkucak ise, “Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası ile 16 yıldır kadınlarımızın ve özellikle kadın satranç sporcularımızın yanında olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu yıl, “Kadınların Her Hamlesi, Her Adımda Başarı Hikayesi!” mottosu ile gerçekleştirilecek şampiyona ile kadın sporcularımızın başarı hikayelerinin geleceğe aktarılmasına destek olacağız. Binlerce gencin bu sporla tanışmasını sağlayacağız. Kadınların sadece satrançta değil hayatın her alanında kendi başarı hikayelerini yazabileceği inancının ilham kaynağı olacağız. Kadınlarımızın, satranç sporundaki başarılarıyla Türkiye’nin adını dünyada da duyuracaklarına inancımız tam. Kadınlar, spor ve geleceğimiz için böylesi değerli ve sembol sayılabilecek bir işin paydaşları arasında olmak, her zaman gurur duyacağımız bir eser olacak” şeklinde konuştu.

“Satrancın başarı dolu grafiği hepimizi gururlandırıyor”

Satranç branşı özelinde Türk sporuna destek olmaya devam edeceklerini belirten Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası öncesinde yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası’na ev sahipliği yapıyor olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Türkiye Satranç Federasyonumuzla iş birliği içerisinde bugüne kadar birçok farklı organizasyonu başarıyla yürüttük. ‘Hamleni Yap’ projemizle yerelde, bugüne kadar yüzlerce sporcumuzun katılımıyla gerçekleşen 48 geleneksel satranç turnuvası düzenlendik. Bölgemizde tek olan Sürekli Satranç Eğitim Merkezimizde binlerce lisanslı sporcu yetiştirdik. Bu sporcular içerisinden, Türkiye Satranç Federasyonu Millî Takım havuzuna ay-yıldızlı sporcular kazandırdık. Türkiye ve Avrupa Şampiyonu sporcularımız bizlere büyük gururlar yaşattılar. Federasyonumuzun başarılı çalışmalarıyla satranç sporunun son yıllarda yakalamış olduğu başarı dolu grafik hepimizi gururlandırıyor. Türkiye’nin yedi bölgesinden Gazi Şehrimize misafir olan 100 sporumuza, organizasyonda görev yapacak tüm yetkililere ve hakemlerimize yürekten başarılar diliyorum. Satranç branşı özelinde Türk sporuna destek olmaya devam edeceğiz.”

Şehitkamil Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı da, "İlçemizde böylesine önemli bir turnuvaya ev sahipliği yapmaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz. Turnuva boyunca hamle yapacak tüm sporculara başarılar diliyor Federasyonumuza ve belediyemize teşekkür ediyorum" dedi.

2024 Arzum Kadınlar Satranç Şampiyonası'nda hamle yapan tüm sporcularımıza başarılar diliyoruz. 

Turnuva Sayfası: http://kadinlar2024.tsf.org.tr/

arzum-acilis-toren 6

arzum-acilis-toren 5arzum-acilis-toren 13arzum-acilis-toren 12

arzum-acilis-toreni

arzum-acilis-toren 11

arzum-acilis-toren 3

c1b4ef56-9241-4ce1-989a-03797eb2eb5darzum-acilis-toren 10arzum-acilis-toren 9arzum-acilis-toren 8arzum-acilis-toren 7