Grenke Açık Satranç Turnuvası 17 – 21 Nisan tarihleri arasında Almanya’da düzenleniyor. 3000'den fazla satranç sporcusunun hamle yaptığı Grenke Açık dünyanın en büyük açık turnuvası olarak yer anılıyor.
FreeStyle ve ya eski adıyla Satranç960'ta dünyanın pek çok elit satranççısı oynuyor. FreeStyle A-Açık, FreeStyle B-Açık, FreeStyle C-Açık A-Açık, B-Açık, C-Açık olmak üzere 6 kategoride düzenlenen turnuvada ülkemizden de çok sayıda sporcu katılıyor.
Magnus Carlsen gibi Dünyanın en elit satranç sporcularının hamle yaptığı FreeStyle A-Açıkkategorisinde ülkemizden GM Yağız Kaan Erdoğmuş, GM Cem Kaan Gökerkan, IM Eray Kılıç ve Tuna Tuncer yarışıyor. Turnuvada harika bir performans sergileyen büyükustalarımız Yağız Kaan Erdoğmuş ve Cem Kaan Gökerkan üç turun ardından 2,5 puanla, IM Eray Kılıç ve Tuna Tuncer 2 puanla devam ediyor. Dünyanın dört numarası GM Arjun Erigaisi ile berabere kalan sporcumuz GM Cem Kaan Gökerkan turnuvada 2. turda önemli bir başarıya imza attı.FreeStyle B-Open kategorisinde ise Hüseyin Bora Cibik ve Bora Baykal 3 turun ardından 1 puanla turnuvaya devam eden isimler.
FreeStyle C-Açıkkategorisinde Fatih Kanlıdere 3 puanla turnuavaya 2. sırada, Erdil Erdoğan 2 puanla devam ediyor.
A-Açık kategorisinde Büyükustamız Vahap Şanal, Mustafa Deniz Aktürk, Hakan Turgut, Can Ertan, CM Deniz Seyhanoğlu, CM Görkem Ünsal, CM Deniz Anakök, Kürşat Ahmet Sircan yarışıyor. GM Vahap Şanal 3 turun ardından tam puanla yoluna devam ederken, A kategorisinde yarışan diğer sporcularımız Mustafa Deniz Aktürk, Hakan Turgut ve Can Ertan 2 puanla, CM Deniz Seyhanoğlu ve CM Görkem Ünsal 1,5 puanla, CM Deniz Anakök 1, Kürşat Ahmet Sircan puansız turnuvada 4. Tura başlangıç yapacak.
B-Açıkkategorisinde Tahsin Buğra Işık, Medeni Özen 3 tam puana, Sercan Ulucan, Mert Özateş, Dağhan Emre Akın, Batuhan Sütbaş, Aras Kutlar ve Özgür Beşbudak 2,5 puana, WFM Nehir Tokat, Kerem Ege Vural, Dindar Öz, Ata Arda Çağlar 2 puana, Ahmet Şirin, Eray Adıgüzel, Emir Batu Ünsal, Özkal Sönmez 1,5 puanla, Altay Erdem Gök, Duygu Sıla Yılmaz, Tuğçe Türel, Akif Öz 1 puana sahip sporcularımız.
C-Açık kategorisinde A. Enes Kalenderoğlu 3 tam puanla, Deniz Çağan Çolak 2,5 puanla ve Erdil Erdoğan 2 puanla turnuvaya devam ediyor.
Turnuvanın 4. turu TSİ 11.00, 5. Turu bugün TSİ 17.00’de başlayacak. Tüm sporcularımıza başarılar diliyoruz.
Turnuva Sayfası: https://www.grenkechessopen.de/en/a-open
https://www.grenkechessopen.de/en/freestyle-a-open
Eşlendirme ve sıralama: https://chess-results.com/tnr1160039.aspx?lan=8&art=0&fedb=TUR&fed=TUR&turdet=YES&flag=30
Fotoğraflar: Emre Hasgüleç ve Chess.com - Türkçe



