17-23 Mayıs 2025 tarihleri arasında Samsun İlkadım Satranç Salonu düzenlenen Türkiye Gençler Satranç Şampiyonası’nda heyecan dolu karşılaşmalara imza atıldı.
Şampiyonada FM Uygar Duruçay birinci olurken, ikinci Buğra Hamza Tutmaz, üçüncü Yüşahan Nuhoğlu oldu.
Kadınlar kategorisini ise Nur Sima Tanrıver birinci, Naz Mercan Fidan ikinci ve Ayşe Naz Açıkgöz üçüncü olarak tamamladı.
Şampiyonanın ödül törenine Başkan Vekilimiz Ömer Asım Ötegen, Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, İlkadım Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Murat Turan, Samsun İl Temsilcimiz Duran Karaköse, sporcularımız ve hakemlerimiz katıldı.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı da içine alan bu özel haftada, Türkiye’nin dört bir yanından 26 ilden gelen 152 genç sporcumuz satranç masasında karşı karşıya geldi. Şampiyonada toplamda 200 bin TL’lik nakdi ödül sahiplerini buldu. Aynı zamanda Başkan Vekilimiz Ömer Asım Ötegen yaptığı konuşmada 2025 Türkiye Gençler Satranç Şampiyonunun Dünya Gençler Satranç Şampiyonası'na federasyonumuz tarafından gönderileceğinin müjdesini verdi.
Türkiye Emektarlar ve Gençler Şampiyonamızın başarıyla düzenlenmesinde bizlere destek olan Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze, sporcularımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, şampiyonada hamle yapan ve dereceye giren tüm sporcuları yürekten tebrik ediyoruz.
Turnuva Sayfası: https://gencler.tsf.org.tr/


