34. Kavala Uluslararası Açık Satranç Turnuvası'nı IM Can Durak 7,5 puan ve 2620 performansla, tek başına kazandı. A Kategorisindeki diğer temsilcilerimizden CM Serdar Murat Yıldız, 10. olurken kazandığı 174 reytingle yükselişini sürdürdü. Ağustos Elo listelerinin açıklanmasıyla FM ünvanı başvurusu yapılan satranççımız ikinci IM normunu elde etti. Aynı grupta mücadele eden Gediz Avşar da 2504 reyting performansla IM normu alıp FM ünvanını almaya hak kazandı. WIM Sıla Çağlar, A Kategorisinde kadınlar birincisi oldu.
Turnuvanın B Kategorisinde ise iki temsilcimiz, Gökay Serbes ile Burak Alp Mutlu 8'er puanla birinciliği paylaştılar. Çağla Yudum Şahin, bu kategoride kadınlarda ikinci oldu.
C Kategorisindeki temsilcilerimizden Naz Mercan Fidan ve Ozan Erkul 7,5 puanla ikinciliği paylaştılar. C Kategorisi kadınlar sıralamasında da Naz Mercan Fidan ve Bengisu Güvenç birinci ve ikinci oldular.
Ülkemizi yurt dışında en iyi şekilde temsil eden tüm sporcularımızı kutluyor, gelecek turnuvalarda nice başarılar diliyoruz.
Turnuva Sayfası: https://s3.chess-results.com/tnrWZ.aspx?lan=1&art=4&fed=TUR&turdet=YES&flag=30&SNode=S0&tno=1118602











