Mobile menu

Takımlar Yıldırımda Macaristan ve Rusya Altın Aldı, Türkiye Dördüncü Oldu, Zehra Topel Hou Yifan'ı Yendi

n1538117432_36193_645I.Dünya Zihin Sporları Oyunları'nda bugün oynanan Takım Yıldırım Yarı Final ve Final karşılaşmalarının ardından Erkeklerde finalde Çin'i yenen Macaristan altın madalyaya ulaşırken Çin ikinci, Hindistan ise üçüncü olarak bronz madalya aldı.

Bayanlarda ise, Türkiye yarı finalde Çin'e iki maçta da 2,5-1,5 yenilerek elenirken, Zehra Topel süper yetenek Hou Yifan'ı; Kübra Öztürk de Huang Qian'ı yenmeyi (iki maçın sonucunda rakibine 1,5-0,5 üstünlük sağladı) başardılar. Finalde, Rusya Çin'i devirerek altın madalyaya uzanırken, bronz madalya mücadelesinde ayyıldızlı ekip Vietnam'a kaybedince dördüncülükle yetindiyse de aldıkları başarılı sonuçla göz doldurdular.

Resmi Websitesi Canlı Yayın Sonuçlar Fotoğraf Galerisi

banner_e

1556181847
1.Rusya

1555401737

2.Çin

1559108548

3.Vietnam

1613311382

Erkekler: 1.Macaristan 2.Çin 3.Ukrayna

Milli Takımlar Menajeri Özgür Solakoğlu'nun izlenimleri:

"Bugün sabah Blitz Takımlar Yarı finalinin ilk maçında Çin ile karşılaştık. Güçlü rakibimizle başa baş mücadelemiz sonunda ilk maçı kıl payı 2,5-1,5 kaybettik. Bu skorun huzursuz ettiği Çin ekibi, ilk maçı kaybeden Hou Yifan'sız kadrosuyla ikinci maça çıktı.

Yoğun çekişmeye sahne olan ve kazanacağımız pozisyonlar elde ettiğimiz maçı 2,5-1,5 kaybettik. Özellikle Çin'le olan ikinci maçımızda kaçan galibiyet moralleri bozsa da üçüncülük hedefimiz için Vietnam maçına çıktık.

İlk maçı maalesef 3-1 kaybettik. Bu da ikinci maçta tüm riskleri alarak oynamamızı gerektiren bir skordu. Ancak bu maçı da kaybederek, çok yakın olduğumuz madalya şansımızı kaybettik.

Madalya alamamıza rağmen, Türk Milli Takımları turnuvadaki başarıları, kıyafetleri ile tüm ülkelerin dikkatini topladı ve beğenisini kazandı. Erkek Takımımızın yendiği Macaristan'ın turnuvanın birincisi olması bizim için ilginç bir anekdot oldu.

Bayanlarda madalya kaçırmanın moralsizliği sabah seansını kapattık.

Rapid Takımlar turnuvasını maçlarımıza yeni Milli Takım kıyafetlerimizle çıktık.

Erkek takımımızın kıyafetleri giyim sponsorumuz olan Bisse tarafından sağlanırken, Bayanlarımızın kıyafetleri ise federasyonumuz tarafından temin edildi.

Yeni kıyafetlerimizi, fotoğraflarımızla sizlere sunuyor ve sizlerin de beğenisini kazanacağını umuyoruz.

Kıyafetlerimizle yine ilgi odağı olan ve beğenileri toplayan oyuncularımız Rapid turnuvasının bugün oynanan iki turunda 3'er puan toplayarak iyi bir başlangıç yaptılar.

Erkeklerimiz, sürpriz Pakistan beraberliğinden sonra Türkmenistan'ı 4-0 yenerek bu turnuvada da Yarı Finali kovalayacaklarının sinyalini verdiler. Yarınki rakibimiz Brezilya olacak.

Bayanlarımız ise Irak'ı 3-1 yendikten sonra Güçlü Ukrayna takımı ile 2-2 berabere kaldılar; ancak galibiyeti kaçıran taraf biz olduk. Bayanlarda yarınki rakibimiz İran olacak. "