Mobile menu

Çocuklarımız Romanya'dan Döndüler



4Romanya-Türkiye 8-10 Yaş Altı Dostluk Karşılaşmaları'nda Pazar günü oynanan beşinci tur karşılaşmasını 4-1 kaybeden minik millierimiz yurda döndüler. Toplam skorda ise Türkiye, Romanya'ya 14,5-10,5 yenildi.











Önceki Haberler

Cumartesi günü oynanan üçüncü tur karşılaşmasını 3-2 kazanırken dördüncü turda ise 2-3 kaybettik.

Romanya - Türkiye
8-10 Yaş Altı Dostluk Karşılaşmaları 18-21 Aralık 2008 günleri arasında 5'er sporcudan oluşan takımlarla 'Scheveningen' sistem üzerinden oynanıyor. Scheveningen sistemde, her takımın sporcuları, diğer takımın sporcularıyla sırasıyla karşılaşıyor.


Dresden'deki Satranç Olimpiyatı sırasında Romanya Satranç Federasyonu Başkanı sayın Ion Serban Dobronauteanu'nun davetine karşılık vermemiz neticesinde gerçekleşen organizasyona, önümüzdeki yıl Türkiye ev sahipliği yapacak.

TSF Asbaşkanı Kuvay Sanlı başkanlığında kafilemizde, antrenör FM Yasin Emrah Yağız, sporcularımız; Sinem Çağla Gündoğan, Egemen Gülden, Özge Pak, Mehmet Ali Numanoğlu, FM Cemil Can Ali Marandi ve velilerimiz; Canan Ali Marandi, Hava Gündoğan bulunuyor.

Rakibimiz Romanya ise şu isimlerden oluşuyor: Copilu Codruta-Alexa (Romanya 8 Yaş Altı kızlar 1.'si), Costachi Mihnea (Romanya 8 Yaş Altı erkekler 1.'si), Stanciu Ioana-Georgiana (Romanya 10 Yaş Altı kızlar 3.'sü), Secheres Adrian-Simion (Romanya 10 Yaş Altı erkekler 5.'si), Toma, Radu-Cristian (Romanya 10 Yaş Altı erkekler 4.'sü)

18 Aralık Perşembe günü gece yolculuğu sonrasında kafilemiz Bükreş'e vardı ve havaalanında Romanya Satranç Federasyonu yetkililerince karşılandı. Karşılaşmalar Bükreş'e 30 km mesafede Izvorani kasabasında, 'Sydney 2000' Olimpik Kompleksi'nde oynanıyor. Sportif amaçlı konaklama ve antrenman imkanı sağlayan kompleks, konforlu bir ortam sunuyor.

Birinci gün 18 Aralık Perşembe, ilk turu 3-2 kaybeden sporcularımız, 19 Aralık Cuma günü daha dinlenmiş olarak çıktıkları ikinci turda, 2.5-2.5 berabere kaldılar. 20 Aralık Cumartesi günü oynanacak iki turun ardından 21 Aralık Pazar günü 5. tur karşılaşması ile dostluk karşılaşması sonuçlanmış olacak. Kafilemiz 21 Aralık Pazar günü Türkiye'ye dönüyor.

 

19 Aralık Cuma günü, TSF Asbaşkanı Kuvay Sanlı ve sporcu velimiz Canan Ali Marandi Bükreş şehir merkezinde bulunan Romanya Satranç Federasyonu ofisini ziyaret ettiler. Fotoğrafta Kuvay Sanlı ve Romanya Satranç Federasyonu Başkanı Ion Serban Dobronauteanu görülüyor. Kuvay Sanlı ve Ion Serban Dobronauteanu bu ve benzeri ikili karşılaşmaların devamı ve geliştirilmesi konusunda birbirlerine görüşlerini ilettiler.

8

Yasin Emrah Yağız, Romanya 8 Yaş Altı kızlar ikincisi Nastase Andreea Cristina , Kuvay Sanlı ve Sinem Çağla Gündoğan görülüyor.

5,

1. Tur öncesinde Özge Pak görülüyor.

9

Cemil Can Marandi, Egemen Gülden ve Mehmet Ali Numanoğlu görülüyor.