Mobile menu

Tunç Hamarat, Uluslararası Yazışmalı Satranç Federasyonu Başkanlığı'na Aday Oldu

hamarat0114. Yazışmalı Satranç Dünya Şampiyonu Tunç Hamarat, Uluslararası Yazışmalı Satranç Başkanlığı'na adaylığını açıkladı. 19 Mayıs günü yeni başkanın belli olacağı açıklanırken, Tunç Hamarat'ın tek rakibi ise Fransa'dan ICCF'in Pazarlama Direktörlüğü'nü de yürüten Eric Ruch olacak.

Yayınladığı açık mektupta neden aday olmaya karar verdiğini ve yazışmalı satrancın sorunlarına nasıl çözüm getireceğine yönelik de bazı açıklamalar yaptı.
Yazışmalı satrancın zor günlerden geçtiğini belirten Hamarat,

"Dünyadaki değişimlere ayak uydurmakta zorlanıyoruz. Birçok kişi masa başı satranççıların yazışmalı da sadece bilgisayarlardan faydalanıldığını bu nedenle yazışmalı oynamanın gereksiz olduğuna inanmalarıdır. Bilgisayarların satranca etkisinin inkar edilemeyeceğini kabul eden Hamarat, "Bununla birlikte yine de iyi oyuncular turnuvalarda daha başarılı oluyorlar. Bizim yapmamız gereken FIDE ile ilişkileri geliştirmektir. Bana da Türkiye Satranç Federasyonu bu konuda aktif destek vermektedir. Yeni bir sponsor bularak 2010 Antalya ve 2012'de iki yeni kongre düzenlemek istiyoruz. 2012'de İstanbul'da yapılacak Satranç Olimpiyatları ile birlikte ICCF Kongresi de düzenlemek istiyoruz. Büyük turnuvalar yapılabilecek bir programımız olmalı. Seçim kampanyası sırasında alacağım e-mail adresi ile bütün satranç severlerin bana ulaşması ve görüşlerini bildirmesi mümkün olacak."