Mobile menu

Analiz Satranç Merkezi Açıldı

merkez_oncepheİzmir, satranç merkezlerine bir yenisini daha ekledi. AYGEG antrenörlerimizden FM Alper Efe Ataman'ın Analiz Satranç Merkezi 23 Mayıs 2009 Cumartesi günü İzmir Karşıyaka'da hizmete girdi. Böylelikle İzmir'deki aktif satranç merkezlerinin sayısı 12'ye ulaştı. Tören, TSF Başkanvekili Murat Kul, TSF Disiplin Kurulu Başkanı H. Vehbi Başaran ve TSF Manisa İl Temsilcisi Aslan Goler, satranççılar ve öğrenci velilerinin yanısıra Ataman'ın dedesi İnşaat Yüksek Mühendisi Yılmaz Bayar', nişanlısı Ö. Özge Yıldırım, Karşıyaka İlçe Emniyet Amirleri, İzmir Satranç Merkezi'nden Neşe Kanmazalp ve Barış Akyıldız, eski Yaş Grupları Türkiye Şampiyonu Hatice Topel, katılımıyla gerçekleştirildi. Bugüne kadar çevirdiği 8 önemli kitabı satrançseverlerle buluşturan Ataman, sahibi  olduğu Analiz Yayıncılık ile, satranç kitapları üzerine hizmet veren yayınevi olarak Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi.

Karşıyaka'nın nezih Bostanlı semtinde konumlanmış Analiz Satranç Merkezi, giriş, çalışma odası ve depo bölümlerinden oluşmakta. Satranç merkezinde eğitim çalışmalarının yanı sıra Analiz Yayıncılık'ın yayın faaliyetleri de sürdürülüyor.

Alper Efe Ataman'ın 'Türkiye'deki ilk satranç yayınevi' olarak kurmuş olduğu Analiz Yayıncılık ise, 1 Aralık 2005 tarihinden bu yana 8 satranç kitabını Türk satranç severler ile buluşturdu. Önümüzdeki dönemlerde de, yayınlanacak olan yeni eserler ile satranç severlerin karşısına çıkmak Alper Efe Ataman'ın en büyük hedefi.

Analiz Yayıncılık



2_kucuk 1_kucuk
acilis murat_kul_ataman_dedesi
gurevich1_kucuk sporcularla