Mobile menu

Turnuvanın İlk Sürprizi Yunanistan'dan


moroTurnuvanın ilk sürprizinin gerçekleştiği ikinci tur, gerek heyecanlı maçları, gerekse seyircilerin yoğun ilgisi sayesinde bir satranç şölenine dönüştü. Yunanistan büyük bir sürprize imza atarak turnuvanın favorisi Rusya'yı 2,5-1,5 mağlup etti. Bu skorla zirvenin daha da karışacağı sinyallerini izleyenlere vermiş oldu.

Turnuvanın en yüksek elo ortalamasına sahip maçında ise gülen taraf son FIDE Dünya Kupası sahibi GM Gelfand'ı (2761) yenen GM Aronian (2781) oldu.

arm-isrl

ERMENİSTAN: 2,5-1,5 :İSRAİL

Favorilerden Ermenistan, yıldızı ile parlamaya devam ediyor. Şampiyonanın en yüksek elo ortalamalı maçında GM Aronian gülen taraf oldu. Ermenistan, son dönemin formda oyuncularından GM Gelfand'ı kadrosunda bulunduran İsrail'i geçerek zirve yolunda yara almadan üçüncü tura ulaştı.

egypt-


BREZİLYA: 2,5 - 1,5 :MISIR

İlk turun iki kaybeden takımının mücadelesinde kazanan Brezilya oldu. GM Leitao (2620) takımının kazanmasını sağladı. Genç Mısır takımı, kendisinden daha tecrübeli olan Brezilya'ya karşı iyi mücadele ettiysede sonucu değiştiremedi.

rus-grc 

RUSYA:1,5 - 2,5 :YUNANİSTAN

Tüm satranç dünyasının bu turnuvada favori olarak gösterdikleri Rus takımı büyük bir sürprize imza attı! Komşu Yunanistan, mutlak güç olan majestelerini 2,5-1,5 yenerek salonunun kalabalık kitlesinin ilgisini çekmeye başardı. GM Papaioannou (2625), GM Morozevich'i (2732) yenerek takımına moral verdi. Bu galibiyetten kısa bir süre sonra bir puan GM Banikas (2608) hanesine yazıldı. 2-0! Turnuvaya GM Karjakin'in yerine dahil edilen GM Jakovenko (2730) birinci masada aldığı galibiyet ile takımına sadece masa puanı kazandırmış oldu.

usa-india


ABD: 3 - 1 :HİNDİSTAN

GM Nakamura (2708) ve GM Onischuk (2670), GM Sasikiran (2653) ve GM Harikrishna'ya (2672) karşı aldıkları galibiyetler ile takımlarının iddiasını sürdürmüş oldular. Özellikle Nakamura aldığı galibiyet ile keskin konumlarda ne kadar tehlikeli bir oyuncu olduğunu bir kez daha ispatlamış bulundu.

tur-aze


AZERBAYCAN: 3 - 1 :TÜRKİYE

Yakaladığı genç jenerasyonla satranç dünyasının önde gelen bir ülkesi konumuna gelen Azerbaycan, GM Radjabov'dan yoksun çıktığı karşılaşmada genç oyunculardan kurulu milli takımımızı 3-1 mağlup etti. Ülkemiz takımlarında uzun yıllar oynayan GM Gashimov (2759) ve GM Mamedyarov (2741 ) takımına galibiyeti getirdi.