Mobile menu

Silifke'de Satranç Heyecanı

silifkeweb

Tarihi ve doğası ile ünlü Mersin’in ilçesi Silifke, satranç sporunda da öne geçmeye, adını duyurmaya gayret gösteriyor. Bu amaçla da tesisleşme yönünden atılan adımlar ile sporculara eğitim olanağı yaratıyor. Silifke Belediyesi, gerçekleştirdiği gençlik merkezinde, satranca yer vererek gençlerin yararlanacağı bir ortam yarattı. Standart donanımı, eğitim kitapları ve diğer materyalleri federasyonumuzca sağlanan merkezde, ilçe temsilciliği de hizmet vermekte. Bilgisayarlar, internet, kitaplık ve diğer sosyal donatılardan oluşan Faruk Özdüzenciler Gençlik Merkezinde, satranç eğitim biriminde şu anda 70 sporcu eğitim görüyor.

 

Federasyon olarak izliyoruz. Silifke’de İş Bankası Ligi ve Türkiye Şampiyonası yapıldı 2006 yılında. Bu etkinlikler sırasında ilçenin bakışı değişti. Yerel medya ve yerel yöneticiler satranç sporu ve yararları konusunda yakından görerek bilgi sahibi oldular. Bu rüzgar Mersin İl Temsilciliği tarafından da iyi değerlendirildi. Mersin’in şimdiki yeni çabası her ilçede bir satranç merkezi oluşturulması yönünde. Erdemli, Anamur buna hazırlanıyor şu sıra.

DSC_0003

Benzer durum Çorum, Manisa, Akhisar, Ağrı, Erzurum’da da olmuştu. Oralarda yapılan ulusal etkinlikler ile farklı bir motivasyon yaratılmıştı.

DSC_0007

DSC_0017

 

Sporcularımıza hayırlı olsun.