Mobile menu

Vassily Ivanchuk Europe Echecs’e Konuştu

ivanchukÜnlü Fransız Satranç Magazin Dergisi’nden GM Robert Fontaine, Ukraynalı süper büyük usta Vassily Ivanchuk ile ilgi alanları, hobileri, turnuva hazırlığı, Anand-Topalav maçı, FIDE Başkanlık seçimleri üzerine sohbet etti.

 

Kitap okumaktan, konserlere ve tiyatroya gitmekten, eşiyle ve ailesiyle vakit geçirmekten keyif alan Ivanchuk, başarının karşısına gelecekte çıkacağını her zaman beklediğini belirtti.

 

Nisan sonunda Anand ile Topalov arasında başlayacak olan Dünya Şampiyonası maçı ile ilgili kaliteli oyunlar, yenilikler ve çok iyi bir hazırlık beklediğini belirten Ivanchuk, şansların eşit olduğunu, favorinin çok az bir farkla Anand olabileceğini, çünkü Anand’ın zamanında Karpov ve Kasparov ile klasik partiler oynama fırsatı yakaladığını ve bu konuda Topalov’dan daha tecrübeli olduğunu söyledi.

 

Seçimler hakkındaki fikirlerinden de bahseden Vassily Ivanchuk, Karpov’a bir satranç oyuncusu olarak oldukça saygı duyduğunu, ancak iyi bir FIDE Başkanı olup olamayacağını bilmediğini açıkladı.

 

Güçlü oyuncu ile yapılan röportajın tamamını izlemek için; Röportaj