Mobile menu

Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatı Burdur'da Sona Erdi

final

Dünya 16 Yaş Altı Satranç Turnuvası Ödül Töreni'nde ilk olarak UNESCO Dünya Çalgıları Ödülünün sahibi Mehmet Bedel tarafından Sipsi Resitali yapıldı. Daha sonra olimpiyatların 'En Genç Sporcu' kategorisinde dereceye giren 9 yaşındaki Türkiye Burdur Takımı  sporcusu Muhammed Eray Akbaş'a Gençlik ve Spor İl Müdürü Resul Alptekin tarafından madalyası verildi. Törende Yedek Sporcular, Masa Oyuncusu, kategorilerinde dereceye giren sporculara ödülleri Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, TSF As Başkanı Ahmet Duysak ve Burdur İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Ekici tarafından madalyaları verildi.
'Takımlar' kategorisinde üçüncü olarak dereceye giren Rusya Takımına Üçüncülük Kupasını ve madalyaları Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, ikinci olan Hindistan takımına kupa ve madalyasını Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik verdi. On gün süren olimpiyatın şampiyonu olan Ermenistan'a ise birincilik kupası Burdur Valisi Süleyman Tapsız tarafından takdim edildi.

Genç Milli Sporcularımızdan oluşan Türkiye Kırmızı, Türkiye Beyaz, ve Türkiye Turkuvaz takımlarımız sırasıyla dördüncü, dokuzuncu ve on ikinci olarak yarışmayı tamamladılar.
Sporcularımızın toplam "214" elo puanı kazandığı yarışmada; 1. masa üçüncüsü Engin Topak, 2. masa ikincisi Cankut Emiroğlu, 2. masa üçüncüsü Ege Köksal ve yedek oyuncularda 1. Melih Yurtseven ile 3. Volkan Sevgi oldular.

Sporcularımız tebrik ediyoruz.  TRT Haber    Kanal 15

Ödül töreninde konuşan TSF As Başkanı Ahmet Duysak, satranç sporunda büyük gelişmeler gösterdiklerini belirterek, "Takımımız olimpiyatlarda 4. olmuştur. Ben olimpiyatlara katılan sporcularımızı tebrik ediyorum. Burdur halkına ve destekçilerimize katkılarından dolayı teşekkür ederim" dedi.

Yabancı sporcuların Burdur'a geçirdiği günleri unutmamasını isteyen Burdur Valisi Süleyman Tapsız, sporcuların Burdur'un tanıtım elçisi olmasını istedi. Başbakanlık Tanıtma Fonu'na yapılan destekten dolayı teşekkür eden Vali Tapsız, "Burdur'a gelen yabancı misafirler Burdur'da 10 gün geçirdiler. Burdur'un kültürel mekanlarını görme fırsatı bulup, güvenli il merkezimizde rahatça vakit geçirdiler. Türk Takımı bu turnuvada 4. Oldu ama bu bizim için bir başlangıç, biz ilimizde okul öncesinden itibaren çocuklarımıza satrancı öğretiyoruz. O nedenle ben satranç sporunun ilimizde gelişeceğine inanıyorum. İleride Türk Takımlarının büyük başarılar elde edeceğini belirtmek isterim. Başbakanlık Tanıtma Fonu'na ve Satranç Olimpiyatlarında emek sarf eden herkese teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Dünya 16 Yaş Altı Satranç Turnuvası takımların birlikte basına poz vermesiyle sona erdi. Ödül Töreni bittikten sonra Suriye ve Libya Satranç Federasyonu Genel Sekreterleri Burdur Valisi Süleyman Tapsız'a ülkelerini temsilen plaket takdim etti.On gün süren yorucu ama keyifli maraton sona erdi!



Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatında Son Viraj

volkan

Yarışmanın istikrarlı lideri Ermenistan, Türkmenistan-A karşılaşmasından 3-1 galip ayrılarak liderlik yarışındaki puan farkını dörde çıkardı.



Rusya ve Hindistan takımlarıyla birlikte hız kesmeden yoluna devam eden Türkiye Kırmızı takımımız ise şu an Hindistanın üzerinde üçüncü sırada bulunuyor.

 Heyecanın arttığı dokuzuncu tur maçları saat 16:00'da oynanacak.







Burdur'da İnsuyu Mağarası & Sagalassos Antik Kenti Gezildi

antikkentBurdur'da Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatı'na katılan tüm ülke kafileleri boş günde düzenlenen gezi kapsamında dünyaca ünlü İnusyu Mağarasını görme şansı yakaladılar. İnsuyu mağarasının etkileyici atmosferinden ayrılan kafileler Sagalassos Antik Kentinde hatıra fotoğrafı çekildiler.

Sporcular gün içinde birçok etkinliğin düzenlendiğini boş günde yorucu maratonun stresini üzerlerinden atarken Burdur'un misafirperverliği karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler.

Geziden keyifli kareler için tıklayınız.

Maraton, 7. tur maçları ile yarın saat 10:00'da devam ediyor.



Kafilelerin Yürüyüşü ve Açılış Töreni Gerçekleşti

acilis

Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatı'na katılan tüm ülke kafilelerinin ve Burdur'lu satrançseverlerin katılımıyla gerçekleşen şehir yürüyüşü Burdur'da renkli görüntülere sahne oldu. Her ülkeyi temsilen bir sporcunun valilik makamını ziyaretinden sonra turnuvanın açılış töreni gerçekleşti.

Törende Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Sayın Ali Nihat YAZICI, Burdur Belediye Başkanı Sayın Sebahattin AKKAYA ve Burdur Valisi Sayın Süleyman TAPSIZ konuşmalarını yaptılar.

Folklor ekibinin gösterisiyle daha da renklenen törenden tüm katılımcılar ilgiden dolayı memnun kaldılar.

 

Kanal 15'in haberi için tıklayınız.