Mobile menu

Grischuk ve Gelfand Finalde

kazan01-45-gelfand-kamskyVladimir Kramnik ve Gata Kamsky eşitlik bozmalarda Rus Büyükusta Alexander Grischuk ve İsrailli GM Boris Gelfand'a elendi. İki rus oyuncu arasında geçen hızlı partilerin hepsi beraberlikle sonuçlanırken, Gata Kamsky ve Boris Gelfand arasında yalnızca ilk iki parti berabere bitti. Üçüncü oyunda beyazlarla mücadele eden Gelfand açılışta inanılması zor bir hata yaparak maçı kaybetti. Siyahlarla oynadığı bir sonraki partiyi başarılı bir şekilde bitirerek durumu eşitledi. Kramnik ve Grischuk arasında oynanan maçta; Kramnik'in beyazlarla oynadığı iki oyunu da kazanmak için çok iyi fırsatlar bulmasına rağmen GM Grischuk akıllıca yaptığı savunmalarla rakibine fırsat vermedi.

Hızlı partilerin ardından eşitlik sağlanamadığı için yıldırım partilere geçildi. Amerikalı Büyükusta Gata Kamsky yıldırım partilerde başarı sağlayamayarak iki oyunu da kaybetti ve Boris Gelfand finale yükselen ilk isim oldu. Beyazlarla oynarken ilk defa sorun yaşayan Rus Büyükusta Vlamidir Kramnik yarım puan elde edebilecek şanslara sahipken, durumu kurtaramadı ve ilk maçı kaybetti. İkinci oyunda GM Grischuk'un beyazlarla beraberlik yapması kolay oldu ve 1,5 puan ile Kramnik'i elemeyi başardı.

Altı klasik partiden oluşacak final maçının ilk oyunu 19 Mayıs 2011 Perşembe günü başlayacak. Kazanan Dünya Şampiyonu Viswanathan Anand ile gelecek yıl unvan maçında buluşacak.

Şampiyona Sayfası          Chessbase Raporları