Mobile menu

5 Nisan Madalya Günü Uluslararası Satranç Turnuvası

l dsc 0299Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve dört gün süren 5 Nisan Madalya Günü Uluslararası Satranç Turnuvası sona erdi. Kahramanmaraş Belediyesi desteğinde Kahramanmaraş Batıpark Spor Salonu'nda 5 Nisan Madalya Günü nedeniyle düzenlenen uluslararası satranç turnuvasına Gürcistan, İran, Türkmenistan ve Türkiye'den 484 sporcu katıldı. Gençler, Açık, Yıldızlar ve Küçükler olmak üzere dört kategoride düzenlenen turnuvaya 20 ilden sporcu konuk oldu.

Kategorilerde dereceye giren başarılı ilk 15 sporcuya para ve çeşitli ödüller verildi.

Ödül törenlerinde bir konuşma yapan Kahramanmaraş Belediye Başkan vekili Cevdet Kabakcı, bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Satranç Turnuvasına uluslararası katılım ile ülkemizin çeşitli yörelerinden katılan sporculara başarı dileklerini yinelerken, katılımın yoğun olmasından dolayı memnun olduklarını, gelecek yıl daha kapsamlı bir organizasyonda buluşmayı arzuladıklarını bildirdi.

l satran-8

Türkiye Satranç Federasyonu Başkan Vekili Tahsin Aktar ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı


DSCN3506

DSCN3509


Açık kategorisinde Gürcistan'dan Davit Zarkva birinci, Alexandre Qashashvili ikinci, İran'dan Mortaze Darban ise üçüncü oldu.

Kahramanmaraş, İstiklal Şavaşı'nda gösterdiği kahramanlığından dolayı şehir olarak 1925 yılında TBMM kararı ile 'Kırmızı Şeritli İstiklal Madalyası' ile ödüllendirilmişti.

DSCN3519

l dsc 0455