Mobile menu

İstanbul'a Yıldızlı Pekiyi

olimpiyat imza40. Dünya Satranç Olimpiyatı'nın sözleşme töreni ve tanıtım toplantısı 19 Nisan 2012 Perşembe günü Dünya Satranç Federasyonu Başkan Vekili Georgios Makropoulos, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı, FIDE İcra Direktörü ve Saymanı Nigel Freeman, Vali Yardımcısı Ali Bakoğlu, Spor AŞ. Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin, Spor Genel Müdür Yardımcısı Tamer Taşpınar, İstanbul Gençlik Hizmetleri Tesisler Şube Müdürü Taner Özgüven'in katılımlarıyla gerçekleştirildi. Türkiye İş Bankası Kurumsal İletişim Müdürü Suat Sözen ise her zaman olduğu gibi manevi desteğini vermek üzere aramızdaydı.

FIDE Başkan Vekili Georgios Makropoulos ve Nigel Freeman, FIDE tarafından gerekli tüm denetimin yapıldığını, oteller ve turnuva alanının her anlamda yeterli olduğunu gözlemlediklerini belirttiler.

Makropoulos "Bugüne kadar 90 ülkeyi ziyaret ettim. Gördüğüm şehirler arasında dünyanın en güzel şehrinin İstanbul olduğunu düşünüyorum. Şu anda dünyanın en büyük satranç federasyonu Türkiye Satranç Federasyonu'dur. İkinci ile arasındaki fark bir uçurum kadardır. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye İş Bankası'nın desteği ile bu organizasyonu en güzel şekilde yapacağımızdan eminim" dedi.

erol4
 Georgios Makropoulos ve Ali Nihat Yazıcı


Spor Genel Müdür Yardımcısı Tamer Taşpınar ise, Bakanlık ve Genel Müdürlük adına yaptığı konuşmada, CNR'da yapılacak olan olimpiyatın ülkemizde yapılmış olan üst düzey uluslararası organizasyonlarda olduğu gibi en iyilerden biri olacağının altını çizerek, devlet olarak satrancın arkasında olduklarını, her türlü desteği vereceklerini iletti.

Gazetecilerden gelen sorular üzerine, Spor AŞ Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin ise Türk satrancının gelişimini övünç ile izlediklerini, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın satranca özel önem verdiğini, Büyükşehir Belediyesi olarak bu işin kenarında değil tam ortasında olacaklarını ve her türlü desteği vereceklerini belirtti.

Toplantının sonuna doğru ise gazetecilerden Makropoulos'a bir soru yöneltildi: "Uzun zamandır Türkiye ile Yunanistan Satranç Federasyonları arasında böylesine güçlü bir işbirliği olduğunu düşünerek sormak istiyorum; iki ülke arasındaki soruna siz satranççılar nasıl bir çözüm bulurdunuz?

Makropoulos "Türkiye ile Yunanistan'ın paylaşacak çok şeyi var, ancak bölünecek hiçbir şeyleri yok." diyerek Türkiye Spor Yazarları Derneği'nde gerçekleştirilen toplantıyı noktaladı.

erol7