Mobile menu

AYGEG Mardin'de

mardinaygeg1 - KopyaMardin AYGEG çalışmaları, AYGEG Ulusal Takım antrenörü FM Hakan Erdoğan tarafından 23 Mayıs 2012 Çarşamba günü Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce Atatürk Spor Tesisinde yeniden düzenlenen satranç salonunda yapıldı. Çalışmalara çeşitli ilçelerden gelen 18 sporcu ile 10 antrenör/öğretmen katıldı.

FM Hakan Erdoğan, antrenör/öğretmenlere çalışmanın konusu olan küçük yaş sporculara(7-10 yaş) öncelikle açık açılışları öğretip oynatmalarını, daha sonra konumsal açılışlar konusuna geçilmesi  gerektiği konusunda bilgiler aktardı. 11-12 yaşından itibaren sporcuların tüm açılışlarla ilgili bilgileri olması gerektiğini söyleyen Erdoğan, açılış seçiminin esasında sporcunun oyun tarzına(karakterine) önemli ölçüde bağlı olduğu üzerinde durdu. Bu çalışmanın yanında kural bilgileri konusunda kısa bilgilendirmeler de yaptı.

Antrenörler ve İl Temsilcisi Nazan Kaya tarafından böyle çalışmaların tekrar yapılmasının yöre için çok yararlı olacağı dile getirildi.

mardin3


mardinaygeg

Çalışmaların sonunda il temsilcisi Nazan Kaya ile Hakan Erdoğan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Kuzu'yu ziyaret ederek spor ve satrançla ilgili konuları değerlendirdiler. Sporcu sayısında büyük bir gelişme gösteren ilin nitelik olarak da gelişmesi yönünde neler yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Dünya Kadınlar Takım Şampiyonası'nı önceki yıl yapan ve bu yıl da Kadınlar Grand Prix'i yapacak olan Mardin'de kadınlarla ilgili Ulusal düzeyde geleneksel bir yarışmasının yapılmasının düşünülebileceği antrenörümüzce dile getirildi.

mardinaygeg1