Mobile menu

Karadeniz Bölge Temsilciliği Toplantısı

toplantiKaradeniz Bölge Temsilciliği Toplantısı 02 Haziran 2012 tarihinde Trabzon Öğretmenevi toplantı salonunda Bölge Temsilcimiz Avni Haliloğlu başkanlığında; Artvin İl Temsilcisi Saffet Çakmak, Rize İl Temsilcisi Deniz Varlı, Trabzon İl Temsilcisi Emre Enez, Gümüşhane İl Temsilcisi Hasan Şahin, Giresun İl Temsilcisi Köksal Demirkılıç, Ordu İl Temsilcisi Önder Zafer Fazla'nın katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

Avni Haliloğlu toplantıda yaptığı konuşmada "1954 yılında Dernekler Yasasına göre kurulan, 1991 yılında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne bağlanan Türkiye Satranç Federasyonu'nun satrancı okullara sokmasının ardından Türkiye'de satrancın gelişimi hızlanmıştır. Emekli bir öğretmen olarak satrançta 21 yıllık izlenim ve tecrübemle gelişim çağında satranç ile tanışan ve satranç ile yoğrulan sporcuların ileride sağlıklı karar veren, topluma faydalı bireyler olarak yetiştiklerini gördüm. Şu anda elimde olsa okullarda satrancı seçmeli değil, zorunlu ders olarak okuturdum. Bunun için de antrenörlerimize, hakemlerimize gerekli seminerlerin verilerek elit satranç sporcuları yetiştirilmesinin ana hedef olması gerektiğini düşünüyorum". dedi.

DSC 0003

Ardından bölgesel turnuvalar düzenlenmesi, kulüpleşmenin önemi, illerde turnuvalarda izlenmesi gereken yollar, İl Düzenleme-İl Hakem kurullarının kurulması, lisans kampanyası konuları üzerinde durularak, standart İl web sitelerinin verimli kullanılması, turnuva kayıtlarının siteden alınıp, Swiss Manager programına aktarılmasının uygulamalı anlatımı yapıldı.

DSC 0005

DSC 0006

DSC 0007